3 mai 2024

Fieni – Afacerile cu animale, în vizorul poliţiştilor

difieni1Acţiune a poliţiştilor din Fieni pe linia respectării normelor sanitar-veterinare

La data de 09 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Fieni, cu sprijinul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița au organizat în o acţiune pe raza de competență pentru prevenirea şi combaterea operațiunilor ilegale cu animale şi produse de origine animală.

Astfel, au fost controlate două societăți comerciale și 14 vehicule și au fost verificate 15 persoane.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.250 de lei.

Un bărbat de 36 de ani, din Vulcana Băi a fost depistat în timp ce transporta porcine cu o autoutilitară, în vederea comercializării, fără să respecte normele de transport.

S-a procedat la sancționarea contravențională a acestuia în conformitate cu H.G. 984/2005 privind normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor:

Nu cumpăraţi, nu vindeţi şi nu transportaţi animale fără documentele prevăzute de legislaţia în vigoare.

Nu cumpăraţi carne sau produse derivate din spaţii ori de la persoane neautorizate din punct de vedere sanitar- veterinar. În situaţia în care cetăţenii cumpără astfel de produse din spaţii improvizate sau din „sistemul stradal”, se expun riscului îmbolnăvirii.

Cumpăraţi doar produsele din carne ce au aplicate marca de sănătate a unităţii de sacrificare sau marca de identificare a unităţii de tranşare. Marca de sănătate / identificare atestă că produsele au fost supuse controlului sanitar- veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Carnea proaspătă, oferită spre comercializare, trebuie să provină numai din abatoare care funcţionează în conformitate cu normele legale, unde, în permanenţă, este asigurată asistenţa sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Cetăţenii nu trebuie să se lase influenţaţi de anumite “oferte” pentru produsele din carne, de cele mai multe ori acestea sunt comercializate fără respectarea normelor de igienă alimentară.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial