29 martie 2024
Şeful CJ Dâmboviţa vrea turism ca-n Elveţia! “Nu vreau să fac în Padina Peştera un fel de Rânca”

Şeful CJ Dâmboviţa vrea turism ca-n Elveţia! “Nu vreau să fac în Padina Peştera un fel de Rânca”

Stațiunea SAMNAUN din Elveția este modelul de urmat pentru Padina-Peştera, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, care a prezentat viziunea asupra dezvoltării turistice în zona montană.

“Vreau să vedem stațiunea Padina-Peștera într-o formulă modernă, mai ecologică, cu o arhitectură care să ne ducă la ceea ce înseamnă o statiune montană în lumea civilizată, motiv pentru care am dispus un control în zonă.

Am constatat foarte multe nereguli: construcții fără autorizație, care trebuiau demolate, construcții care nu se încadrează în prevederile autorizației de construire eliberate.

Sunt cel puțin 15 situații. Am dispus desfiinţarea construcţiilor nelegale, infiinţate fără autorizaţie de construcţie, transmiterea de somaţii proprietarilor construcţiilor pentru desfiinţarea construcţiilor nelegale sau intrarea în legalitate.

Înaintarea de dosare către instanţă după ce se face procedura aceasta administrativă conform legii şi amendarea persoanelor vinovate în măsura, în care nu s-a implementat termenul de prescripţie conform legii.”

“Măsura va fi dusă până la capăt , nu doresc să fac o staţiune montană kitsch”, a precizat Adrian Țuțuianu.

Controlul efectuat de echipe formate din reprezentanţi ai Primăriei Moroieni şi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa a avut drept scop verificarea disciplinei în urbanism şi autorizării executării lucrărilor de construcţie.

“Sunt soluţii de demolare cum este cazul construcţiei de la Diana sau al unor construcţii de lemn, după cum sunt şi construcţii în care trebuie doar intrat în legalitate.

Eu nu vreau să fac în Padina Peştera un fel de Rânca, unde fiecare a construit ceea ce i-a trecut prin cap, fără niciun fel de logică.

E păcat că, ani de zile, nimeni nu a luat nicio măsură. Voi discuta la nivelul autorităţile publice din comuna Moroieni un parteneriat sub aspectul sprijinului tehnic pentru a avea un regulament de construire în viitoarea staţiune din munte”, a mai adăugat şeful administraţiei judeţene.

sursa – db24news.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial