20 aprilie 2024
Dâmboviţa – BATE FALIMENTUL la uşa multor primării! Răcari, cu un picior în groapă!

Dâmboviţa – BATE FALIMENTUL la uşa multor primării! Răcari, cu un picior în groapă!

Am să cer să iniţieze un act normativ de tipul celui de pe POR de preluare a corecţiilor financiare la bugetul statului.

Este vorba de localităţile Răscăeţi, Brăneşti, Vârfuri. Se adaugă, cu o situaţie diferită, comuna Ciocăneşti. Răscăeţi are de restituit un debit 8,57 milioane RON pe programul derulat de APDRP.

De asemenea, Brăneşti are suma de 9,015 milioane RON. Comuna Vârfuri are de restituit un debit de 328.601,53 RON. Au luat un credit şi au acoperit subiectul acesta, dar problema e importantă, înseamnă mai mult decât cota din TVA şi impozitul pe venit alocată de la CJD.

Nu s-a dus primarul de la Răscăeţi sau Brăneşti să inventeze gradul de sărăcie. L-a inventat dl Vădan cu cei care lucrau la Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Datoria primarului era să depună un proiect, evaluarea a făcut-o agenţia APDRP. Dacă agenţia a luat în calcul criterii inventate doar pentru a favoriza politic pe unii, pe alţii, e altă treabă. Beneficiarul nu a făcut evaluarea. Interesul meu este să rezolv corecţia financiară.

Adresa cu gradul de sărăcie se află la OLAF, la DNA, unde se cercetează subiectul. De ce nu s-a înregistrat nu ştiu să vă dau explicaţii.

DNA va stabili dacă a fost o coincidenţă că lucrările au fost făcute de firmele POTENŢIAL şi PROCOR. Există un dosar penal pentru aceste proiecte europene ale APDRP.

Sunt 5-6 localităţi care riscă falimentul. Printre ele este şi Răcari, care are gradul de îndatorare la limită. Are 14,9% gradul de îndatorare, la 15% se deschidea procedura.

Localităţile cu restanţe mai mari de 90 de zile şi care pot intra în insolvenţă sunt Ciocăneşti (454% grad de îndatorare), Gura Foii (62%), Hulubeşti (50,9%). Poiana şi-a rezolvat o parte din probleme, iar Răcari (14,91%) e la limită.

Comuna Ciocăneşti are arierate de 18,71 milioane RON pentru servicii de proiectare şi modernizare drumuri comunale. Contractul era pentru 25 km, au executat 18 km.

Toate astea cred că îi lămuresc pe cei care comentează fără nici un fel de temei pe tot felul de lucruri, legat de interesul autorităţilor centrale pentru Dâmboviţa.

Sunt preocupat să accesez orice sursă de finanţare care ne poate permite să mergem înainte”, a spus răspicat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial