29 martie 2024
Femeia creştină, omagiată la Catedrala din Târgovişte

Femeia creştină, omagiată la Catedrala din Târgovişte

mironoDuminică, 4 mai 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgovişte, în duminica a doua după Învierea Domnului, dedicată Femeilor Mironosiţe.

   În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre rolul pe care femeile mironosiţe îl au în iconomia mântuirii, şi anume acela de a fi primele vestitoare ale Învierii Domnului, apostoli ai apostolilor, dar şi demnitatea specială de care se bucură femeia în creştinism şi locul ei în misiunea pastorală a Bisericii noastre.
   Având ca model pe Maica Domnului şi pe mironosiţe, femeia creştină este un partener de dialog, de misiune şi de mântuire pentru bărbat, pildă de curaj, eroism şi slujire a vieţii, prin maternitate şi angajament familial. De aceea, Duminica a doua după Sfintele Paşti este considerată în spaţiul creştin ortodox ca adevărată zi  de omagiere a femeii creştine, a darurilor ei specifice cu care Dumnezeu a înzestrat-o, pentru a contribui la mai binele neamului omenesc.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial