29 martie 2024

Ediția din acest an a Crizantemei de Aur ia sfârșit astăzi, cu mult-așteptata gală a laureaților!

crizCea de-a doua zi a Crizantemei de Aur 2014 a început sub auspicii pozitive, odată ce încrederea publicului a fost câștigată în seara inaugurală. Sala a fost din nou plină, publicul la fel de cald și de primitor, muzica tot atât de inspirată. A fost chiar mai bine, cel puțin dintr-un punct de vedere – nu au mai avut loc probleme tehnice!

Seara a debutat în aceeași structură, cu secțiunea de interpretare. Echilibrul dintre concurenți, nivelul înalt de calitate al interpretării, toate acestea au fost poate mai evidente în această seară, odată ce emoțiile începutului s-au mai disipat. Suntem siguri că juriul va avea o muncă dificilă!

A doua parte a secțiunii de creație a festivalului, deși scurtă ca întindere, a fost realmente remarcabilă – versatilitatea de care poate da dovadă genul romanței a fost evidențiată minunat de selecția de piese din această seară, trecând de la forma clasică, la trimiteri subtile spre jazz și chiar la anumite accente de fado! Un adevărat festin muzical.

În pauză a avut loc în foaierul teatrului lansarea cărții Alexandru Jula – Ultimul Romantic de Oana Georgescu, volum însoțit de un CD cu o selecție din cele mai cunoscute și iubite piese interpretate de Alexandru Jula de-a lungul timpului. Dat fiind faptul că atât autoarea, cât și domnul Jula, care face parte din juriul acestei ediții a Crizantemei de Aur au fost prezenți, ocazia s-a dovedit cu adevărat specială, iar cuvintele pline de jovialitate ale marelui interpret au încântat publicul, ca de fiecare dată.

criz3Însă domnul Alexandru Jula nu s-a oprit la a rosti câteva cuvinte despre cartea care îi este dedicată, ci a urcat pe scenă în cea de-a doua parte a serii, hipnotizând publicul prin prestanța interpretării sale. După un recital amplu, primit ca un dar de mare preț, a urmat recitalul senzațional al Marinei Voica, un concert dinamic, plin de vitalitate și de șarm, încheiat în jurul orei 23 în ropote de aplauze de o căldură înduioșătoare.

Ediția din acest an a Crizantemei de Aur ia sfârșit astăzi, 18 Octombrie, cu mult-așteptata gală a laureaților, urmată apoi de un adevărat regal muzical: Felicia Filip, Florin Georgescu și Francesco Napoli însuși. Evenimentele din această seară vor fi preluate la nivel național de Favorit TV, ceea ce este minunat, fiindcă Festivalul Național al Romanței merită o acoperire cât mai mare. Toate semnele de până acum ne conving că va fi o seară excepțională!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial