29 martie 2024
E Ziua Poliției Române! La mulți ani, tuturor polițiștilor

E Ziua Poliției Române! La mulți ani, tuturor polițiștilor

dsc_0113Comunicat de presă

Conducerea CJ Dâmbovița, prezentă la Ziua Poliției Române

            Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat astăzi, 25 martie 2019, la evenimentele dedicate Zilei Poliției Române, organizate de Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, în campusul universitar al Universității Valahia din Târgoviște – Corpul K.

La eveniment au fost prezenți: reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, prefectul județului Dâmbovița – Antonel Jîjîie, viceprimarul municipiului Târgoviște – Cătălin Rădulescu, oficialități locale și, nu în ultimul rând, membri ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne în teritoriu.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a transmis următorul mesaj: ”Sunt onorat să fiu prezent la acest moment aniversar, care îmi oferă plăcutul prilej de a adresa felicitări și de a transmite salutul meu întregului personal al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița și de a-mi exprima aprecierea pentru modul în care vă îndepliniți atribuțiile în slujba cetățenilor și comunității.

Aș vrea ca gândurile noastre, ale tuturor, să se îndrepte spre instituția Poliției Române și, mai ales, spre polițiști, oamenii care dau viață, forță și prestigiu acestei instituții.

Ziua de 25 martie reamintește, cu respect, de perseverența și meritele instituției al cărei rol fundamental este de a oferi, prin activitatea desfășurată, sentimentul de siguranță în inimile tuturor românilor. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne arătăm prețuirea pentru dumneavoastră, cei care vă faceți datoria mai presus de orice pericole.

Apreciez faptul că reușiți să țineți infracționalitatea sub control și să asigurați acel climat de liniște de care toți avem nevoie pentru a trăi fără a privi tot timpul peste umăr.

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a purtat, în permanență, cu onoare, însemnele Poliției Române, îndeplinind misiuni importante atât pentru menținerea siguranței cetățenilor dâmbovițeni, cât și pentru asigurarea securității colective în diferite conjuncturi.

De-a lungul timpului, sarcinile și misiunile Poliției Române s-au diversificat foarte mult ceea ce face ca, astăzi, să existe structuri ale IPJ Dâmbovița în toate orașele și comunele județului Dâmbovița, iar fiecare dintre acestea să vegheze, în plan local, pentru punerea corectă în aplicare a normelor și reglementărilor interne. Modul exemplar în care fiecare reprezentant al IPJ Dâmbovița își derulează, zilnic, activitatea, este certificat de cifrele prezentate, anual, de către conducerea instituției, în rapoartele de activitate ale acesteia.

De la an la an, observăm reușite tot mai multe în rândul tuturor polițiștilor, ceea ce ne face să avem încredere în capacitatea Poliției Române de a ne oferi protecția de care avem nevoie.

Suntem cu toții conștienți că nu este o muncă deloc ușoară, fapt pentru care vă mulțumim pentru eforturile dumneavoastră, pe care, vă garantăm, că le apreciem infinit.

Vă doresc ”La mulți ani”, multă putere de muncă, vă asigur, o dată în plus, de tot sprijinul autorităților județene și vă mulțumesc pentru invitația de a vă fi, astăzi, alături, așa cum ne sunteți și domniile voastre, în fiecare zi!”.

În cadrul festivității, a avut loc o ceremonie de avansare în grad a polițiștilor, 129 de cadre trecând, astfel, într-o treaptă superioară. De asemenea, pentru rezultate bune în activitate, au fost acordate 317 diplome de merit și au fost premiați polițiștii cu rezultate sportive deosebite.

Directorul Muzeului Poliției Române din Târgoviște, muzeograful Cristina Nica, a făcut un scurt istoric al instituției, care astăzi marchează 197 de ani de tradiție și continuitate în slujba cetățenilor.

 

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial