18 aprilie 2024
Durere sfâşietoare în familiile dâmboviţenilor morţi în explozia de la uzina din Cehia

Durere sfâşietoare în familiile dâmboviţenilor morţi în explozia de la uzina din Cehia

explo1Cercetările în cazul exploziei de la uzina din Cehia continuă, în timp ce, în ţară, rudele românilor care au murit în deflagraţie sunt copleşite de durere.

explo2Pe lista neagră cu oamenii care şi-au pierdut viaţa în urma exploziei din uzină din Cehia apar cinci romani. Toţi erau angajaţi acolo şi plecaseră din România în speranţa că vor reuşi să adune bani pentru a-şi face traiul mai uşor. Doi dintre cei care au pierit erau din judeţul Dâmboviţa şi plecaseră peste hotare în speranţa că vor avea o viaţă mai bună. Dar au sfârşit groaznic.

Cătălin Ştefan, un tânăr de 23 de ani din satul Boteni,  este unul dintre cei care au avut parte de un sfârşit crunt. “A plecat să îşi facă o casă, să se căsătorească”, spune mama sa.

explo3Cumnatul lui a scăpat teafăr ca prin urechile acului. “El a rămas acolo, ceilalţi au plecat. El a zis, eu stau aici, mă odihnesc…”

Tânărul provine dintr-o familie sărmană. Apropiaţii lui spun că nu au bani ca să îi aducă trupul neînsufleţit acasă, aşa că spera că se vor găsi oameni cu suflet care să le dea o mână de ajutor.

Şi satul Chirca, din comuna Mogoşani, este în doliu. Acolo şi-a lăsat familia un alt muncitor care a murit în urma deflagraţiei – un bărbat în vârstă de 55 de ani.

explo4“Să câştige şi el un ban, că aşa e România… să termine şi el, d-aia a plecat. A vorbit cu soţia, duminică seara, şi cu băiatul, am banii strânşi în valiza unde stătea el”, spune o cunoştinţă.

Rudele victimelor spun că, deocamdată, autorităţile nu le-au contactat oficial pentru a le da mai multe explicaţii despre tragedie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial