28 martie 2024

După ce 3 oameni au murit de GRIPĂ PORCINĂ – “Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte E ÎN CARANTINĂ!”

spj„Avem o situaţie dificilă la Spitalul Judeţean generată de o creştere alarmantă a morbidităţii prin gripă, infecţii respiratorii acute şi infecţii respiratorii acute severe. S-au luat măsuri excepţionale în privinţa vizitelor care se pot face în spital.

La momentul acesta, situaţia este destul de complicată. Avem în judeţ infecţii acute ale căilor respiratorii superioare – 7883 din care 89 sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase, deci sunt cazuri mai grave, pneumonii acute interficiale – 2957 de cazuri din care 69 sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase, gripă avem 155 de cazuri din care 92 internate, 22 având rezultat pozitiv şi drept agent etiologic virusul gripal AH1N1.

Există o carantină limitată, nu o carantină totală, în sensul că s-au impus restricţii de vizitare a bolnavilor, de acces în anumite secţii, s-au revăzut anumite circuite funcţionale şi s-au izolat cazurile care sunt mai dificile.

Viaţa fiecărui om este preţioasă şi este păcat că am avut decese cauzate de virusul AH1N1, dar vreau să înţelegeţi şi care este fenomenul cu care ne confruntăm şi să apreciem munca făcută de cadrele medicale din Spitalul Judeţean, fiindcă fac faţă aproape unei epidemii, nu este chiar o epidemie în sensul legal pentru că nu avem declarată o stare de epidemie, dar situaţia este dificilă şi o ţinem sub control cu toate forţele de care dispunem.

Avem trei cazuri de gripă soldate cu deces. Nu există stare epidemiologică severă declarată oficial, pentru că le-am ţinut sub control, dar nişte măsuri de restricţii s-au luat, Direcţia de Sănătate Publică a făcut şi ea verificări, unele exagerate…

Vreau să vă spun că am să cer domnului prefect să clarificăm lucrurile legat de modul în care se comportă Direcţia de Sănătate Publică, au fost zilele astea şi au amendat 7-8 medici şi asistente şefe din secţie sub diverse pretexte, în condiţiile în care Spitalul Judeţean este cel mai bun din judeţ. Nu înţeleg cum spitale cu mai puţină dotare, cu mai puţini medici ar putea să fie mai performante decât Spitalul Judeţean.

De fapt se plătesc poliţe şi o să vă prezint în curând foarte multe date, pentru că sunt extrem de deranjat de unele dintre acţiuni. Sunt mulţumit de ceea ce este corect, pentru că trebuie făcut permanent control, nemulţumit de modul în care Direcţia de Sănătate Publică se comportă cu medicii din spital şi cu asistentele şefe în ultima săptămână…

Mă deranjează şi din perspectiva numărului de personal, adică noi nu avem medic, dar ne-am pus să-i omorâm, într-un moment care este dificil şi din altă perspectivă, în luna aprilie urmează reacreditarea Spitalului, or, să ai medici măcar la minimul necesar în schemă este condiţie de acreditare”, a declarat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial