29 martie 2024
Dragomireşti: O mână de ajutor pentru o familie amărâtă

Dragomireşti: O mână de ajutor pentru o familie amărâtă

fam2“Casă nouă pentru o familie din Dragomirești, sat Decindeni
E vorba de un parteneriat social între Consiliul Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, și Fundația Sera România, în cadrul căruia ne-am propus să întindem o mână de ajutor unei familii din Dragomirești cu 3 copii. Locuiau cu toții într-un spațiu căruia cu greu îi puteam spune „casă”, pe o suprafață de 16 metri pătrați, fără iluminat, fără fundație, fără pereți de susținere. Aveau un șifonier și o măsuța pe care copiii își făceau temele sau mâncau.
famPentru că am militat întotdeauna pentru reintegrarea/păstrarea copiilor în familia lor naturală, pentru a preveni separarea acestora de părinți, am demarat acest proiect. Ne-au venit în ajutor prietenii de la Fundația Sera România, precum și primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, care a pus la dispoziție un teren de 500 metri pătrați și se va ocupa de alimentarea cu energie electrică. Consiliul Județean Dâmbovița și Fundația Sera se ocupă de materialele necesare ridicării imobilului.
fam1La acest moment, casa este în construcție. Am mers astăzi acolo și m-am bucurat să-l văd pe bărbatul familiei, pe dl Stegaru, muncind el însuși la ridicarea locuinței. I-am văzut și pe copii, frumoși, îngrijiți, educați. Sunt sigur că merită un loc mai bun în care să trăiască și sunt sigur că n-am greșit demarând acest proiect.
Să le dea Dumnezeu sănătate!”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial