3 mai 2024
DISPERARE la Urban Titu!

DISPERARE la Urban Titu!

❚ Neplătiți de trei luni, primind ultimul salariu pe 5 aprilie și nici acela integral, jucătorii au început să lipsească de la antrenamente, motivând că nu au bani nici pentru navetă ❚ La ședințele de pregătire abia dacă se strâng 10 jucători, dar și aceștia nervoși, îngrijorați și nemâncați ❚ Dacă nici săptămâna aceasta nu își vor primi măcar o parte din bani, nu e exclus să aleagă alte destinații sau chiar să-și depună memorii ❚ La Titu toată lumea vrea fotbal, toți vor să ajute, însă lucrurile nu avansează absolut deloc, blocându-se la nivelul orgoliilor ❚ Pentru a dezamorsa situația explozivă de la echipă, am acceptat solicitarea noului primar Traian Nicolae, de a intermedia o discuție cu Ilie Dinu și Damian Bucur ❚ A fost stabilită pentru mâine după-amiază, când sperăm ca cei implicații să renunțe la orgolii și să depisteze soluții pentru ca fotbalul să nu moară la Titu

Chiar dacă la Titu există promisiuni de continuitate fotbalistică din partea noilor autorități locale, echipa orașului se descurcă din ce în ce mai greu. Neplătiți de trei luni, primind ultimul salariu pe 5 aprilie și nici acela integral, jucătorii au început să lipsească de la antrenamente, motivând că nu au bani nici pentru navetă. Așa se face că au existat ședințe de pregătire cu 10 jucători mari și lați, dar și aceștia nervoși, îngrijorați și nemâncați.

Unii au copii de întreținut și certuri violente în familie, care le accentuează starea psihică deplorabilă, fiind la un pas să părăsească echipa. Câțiva chiar au luat în calcul transferul la alte cluburi ori au plecat din țară. Situația la Urban Titu este de-a dreptul dramatică, iar până la debutul campionatului mai sunt 40 de zile. Anul trecut, în această perioadă, echipa era plecată în cantonament, în timp ce jucătorii erau cu salariile plătite integral.

Primarul Traian Nicolae ne-a solicitat ajutorul

Teoretic, toată lumea vrea fotbal, toți vor să ajute, însă lucrurile nu avansează absolut deloc, blocându- se la nivelul orgoliilor. Atât noul primar Traian Nicolae, cât și fostul primar, Ilie Dinu, transmit informații prin intermediul nostru, în schimb nu reușesc să se așeze la aceeași masă, pentru a dezamorsa situația explozivă de la echipă.

„I-am contactat pe cei de la ACS Urban, însă evită să ne pună la dispoziție actele clubului. A venit Damian Bucur cu o hârtie în mână, pe care a trecut bugetul și cheltuielile echipei, însă noi nu putem prelua o situație contabilă fără documente oficiale. Zilnic i-am sunat pentru a depăși această piedică, i-am invitat la primărie, dar degeaba. Am rămas la nivelul discuțiilor de la început, în timp ce jucătorii stau cu salariile neplătite de câteva luni. Eu vreau să îi ajut, să putem continua activitatea fotbalistică, însă nu am nici o putere de implicare și de finanțare, dacă nu există acces la documentația clubului.

Vă rog să ne ajutați și să-i convingeți pe domnii Ilie Dinu și Damian Bucur să vină la discuții, în prezența dumneavoastră, cu actele pe masă, asta însemnând certificatul fiscal, bilanțul și balanța clubului, pentru a-i sprijini într-un fel pe jucători și pentru a menține echipa la nivelul actual”, ne-a transmis noul primar Traian Nicolae, care ne-a solicitat sprijinul, un gest surprinzător, nu și deranjant, dovadă că am hotărât să ne implicăm mai mult, pentru ca fotbalul să nu moară la Titu.

Oamenii se vor așeza miercuri la masa discuțiilor

În acest moment în Austria, Ilie Dinu s-a arătat dispus unei discuții cu noile autorități ale orașului Titu, care vor avea loc miercuri dupăamiază.

„Nu mă deranjează absolut deloc o întâlnire cu noul primar în prezența dumneavoastră, dar țin ca la ea să participe și antrenorul Nicu Croitoru. O să ajung în țară miercuri de dimineață, iar după-amiază sunt dispus să ne așezăm la masa discuțiilor, pentru a ajuta echipa de fotbal”.

La fel de deschis s-a arătat și fostul președinte al clubului, Damian Bucur, care speră ca măcar de data aceasta părțile să se întâlnească și să colaboreze pentru binele sportului local.

„Ar fi ideal să se găsească până la urmă un punct comun și să terminăm odată cu orgoliile, parcă suntem niște copii. Eu vreau să-i ajut din tot sufletul și să-i sprijin pentru a putea susține activitatea fotbalistică, dovadă că am mers la Primărie să prezint informațiile solicitate și am încercat să-i conving pe oameni să colaboreze. I-am așteptat chiar și la antrenamentele jucătorilor, pe mine nu mă interesează amănuntele politice, vreau doar să avem în continuare fotbal la Titu”.

Jucătorii nu mai au răbdare, sunt disperați

Din câte se pare, există dorință din partea tuturor, însă orgoliile sunt așa de mari, încât oamenii au evitat să se vadă chiar și din motive mărunte, care țin de locație. În plus, apare și o anumită teamă de a vorbi cu documente oficiale în față, născându-se și aici multe interpretări. Dincolo de aceste amănunte ușor amuzante, situația echipei este cu adevărat foarte gravă, existând pericolul să nu se mai înscrie în Liga a III-a sau chiar să se desființeze. Cu restanțe salariale încă din luna aprilie, jucătorii și-au pierdut răbdarea și fac realmente foamea, fiind plini de datorii.

Dacă nici săptămâna aceasta nu își vor primi măcar o parte din bani, nu e exclus să aleagă alte destinații sau chiar să-și depună memorii. Deja e târziu, iar campionatul se apropie cu pași repezi. Iată cum o echipă cu pretenții la promovarea în Liga a II-a a ajuns în numai câteva luni la un pas de dezastru. De fapt, ce pretenții aveam ca Titu să promoveze, de vreme ce fotbaliștii erau neplătiți cu lunile?

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial