lun. sept. 16th, 2024

lunapaCOMUNICAT

 

‘’LUNA PLANTARII ARBORILOR’’ a izvorat din necesitatea mentinerii integritatii resurselor forestiere ale tarii , avand un pronuntat caracter educativ in randul populatiei de toate varstele si in special in randul tinerilor , pentru a sadi sentimentul de ocrotire si respect fata de aceasta inestimabila bogatie a tarii.

Actiunile ocazionate de DIRECTIA SILVICA DAMBOVITA in cadrul

 

‘’LUNII PLANTARII ARBORILOR’’ se desfasoara astfel :

1. Deschiderea oficiala a ‘’LUNII PLANTARII ARBORILOR’’- printr-o actiune de plantare intr-un santier de impadurire, se va desfasura pe data de 21 sau 22 martie, cu participarea mass-media , data exacta va fi comunicata ulterior..

2. In perioada 15 martie-15 aprilie ocoalele silvice vor organiza lucrari de impadurire a suprafetelor din fond forestier , in santiere amenajate special in acest scop, cu participarea tineretului si populatiei din mediul rural.Nominalizarea santierelor de impaduriri pe ocoale , UP , ua. , se prezinta in anexa 1.

In campania de impadure din primavara 2014 se vor realiza 42 ha de regenerari artificiale, 4 ha de completari, iar regenerarea naturala se va instala pe 10 ha.Se vor folosi 235 mii buc de puieti forestieri care in proportie de50 % provin din pepiniere cantonale si de la Pepiniera Centrala Gaesti.Cantitatea de 85 mii buc puieti forestieri in excedent va fi livrata la alte directii silvice, ocoale private si persoane silvice, pe baza comenzilor primite.

Cantitatea de 40 mii buc puieti forestieri in excedent, din speciile de plop euroamerican, mojdrean, artar si stejar rosu se va acorda cu titlu gratuit catre persoane silvice si juridice , pe baza de cerere, dupa obtinerea aprobarilor necesare.

3. Ocoalele silvice si pepiniera centrala vor organiza lucrari de instalare si ingrijire a culturilor in pepiniere , de igienizare a suprafetelor din fondul forestier , cu participarea tineretului si a populatiei locale.

In primavara 2014 se vor efectua la Pepiniera Centrala Gaesti semanaturi de salcam pe 100 ari, cu samanta de gladita pe 20 ari , cu frasin pe 6 ari , iar butasiri cu plop euroamerican se vor efectua pe 40 ari.La Ocolul Silvic Pucioasa se vor efectua 4 ari de repicaje cu molid precum si semanarea a 100 mp cu molid in solar.Se vor efectua semanaturi in pepiniere cantonale pe 200 ari.

4. In cadrul emisiunilor de radio se vor difuza informari, note, interviuri cu privire la activitatile ocoalelor silvice, pentru ocrotirea fondului forestier si o mai buna gospodarire a padurii.

5. Cu sprijinul posturilor de televiziune se vor transmite reportaje privind rolul si importanta padurii.

6. In perioada martie –aprilie se publica in ziarele locale , articole in legatura cu sarcinile ce revin unitatilor silvice si necesitatea ca populatia, in special tineretul sa inteleaga importanta deosebita a existentei si mentinerii padurii.

7. Personalul silvic va asigura refacerea panourilor de propaganda silvica , a barierilor de acces in paduri, a bornelor si marcajelor silvice si turistice , precum si executarea integrala a lucrarilor specifice acestei perioade.

DIRECTOR

ing.Preda Costel