4 mai 2024
Țuțuianu cere explicații despre JAFUL de la Parcul Industrial Priboiu!

Țuțuianu cere explicații despre JAFUL de la Parcul Industrial Priboiu!

„Şi la Parcul Industrial Priboiu a existat un anume jaf. S-au tăiat arbori în baza a două autorizaţii date de Ocolul Silvic Târgovişte, acolo era aproape o pădure, s-au tăiat circa 286 de arbori, cel puţin atâţia am putut identifica noi, a rezultat un volum de masă lemnoasă de 543 metri cubi.

Destinaţia materialului lemnos se spune că ar fi la Consilii locale şi la Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului, dar nu am putut identifica în evidenţele Consiliului Judeţean nici un document pentru această cantitate de material lemnos.

Eu cred că s-a făcut altceva cu ea, dar lucrurile acestea rămân să fie stabilite de instituţiile abilitate ale statului. Am să cer convocarea Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi a Consiliului de Administraţie pentru schimbarea conducerii administrative a acestui Parc, activitatea nu poate continua în acest fel.

De asemenea, voi cere intensificarea demersurilor pentru a închiria spaţiile din Parcul Priboiu şi a-l aduce la o stare de plutire, pentru a acoperi cheltuielile măcar din ceea ce încasăm şi să avem satisfacţia că încasăm nişte taxe şi impozite aferente contractelor de muncă, ale salariaţilor care lucrează acolo, fie la administrarea Parcului, fie la societăţile comerciale care au spaţii închiriate sau concesionate (…)

Nu am nici un document care să-mi arate că cei 543 metri cubi de material lemnos de foarte bună calitate au ajuns undeva. Acolo era lemn de două categorii, lemn de lucru, lemnul acela foarte bun din care poţi să faci mobilă sau astereală pentru case, şi lemn de foc, care are altă calitate, alt preţ.

Lucrurile acestea le vom clarifica noi atât cât putem, unde nu putem noi clarifica, instituţiile abilitate ale statului trebuie să-şi facă datoria”, a cerut șeful CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial