25 aprilie 2024
DEZVĂLUIRI! Vezi cum justifică Ion Stan BLATUL pe care l-ar fi făcut cu PDL!

DEZVĂLUIRI! Vezi cum justifică Ion Stan BLATUL pe care l-ar fi făcut cu PDL!

„Este ultima conferință de presă susținută de mine în calitate de președinte al Organizației Județene Dâmbovița a PSD, întrucât președintele partidului, Victor Ponta, m-a invitat la o discuție de circa 10 minute; în urma acestei discuții a luat decizia de mă demite din funcția de președinte al Organizației PSD Dâmbovița. Nu este singura decizie pe care partidul o va lua împotriva mea. Urmează luni să mi se retragă sprijinul politic pentru funcția de deputat și, de asemenea, la sfârșitul săptămânii viitoare, folosindu-se rețeta «à la Victor Ponta», să fiu exclus din partid.

Toate aceste lucruri mi-au fost comunicate de către Victor Ponta, spunându-mi că rezultatele Organizației Județene Dâmbovița la alegerile din 10 iunie sunt sub așteptări și că am așteptat acel rezultat cu multă indiferență, cu multă pasivitate, fără să mă implic în vreo activitate în campania electorală și fără a susține candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean în confruntarea pe care a avut-o cu Florin Popescu.

Aceasta a fost prima acuzație pe care mi-a adus-o președintele partidului și sigur că i-am replicat că e o minciună sfruntată, pentru că oamenii din organizație și toți cei cu care am colaborat pot spune ce am făcut anul trecut și anul acesta pentru a organiza cât mai bine campania electorală, iar din intervențiile mele publice, puține la număr, e adevărat, am demonstrat că sunt alături și susțin candidatul USL, pe dl Adrian Țuțuianu, la funcția de președinte ela Consiliului Județean.

I-am spus dlui președinte Ponta că nu sunt de acord cu acuzația lansată, rezultate slabe, atâta vreme cât am câștigat 47 de primării cu candidații PSD-ului din cele 89, atâta vreme cât am câștigat 50% din consilierii locali, atâta vreme cât am câștigat, la un scor de 53,4%, președinția Consiliului Județean și avem un număr majoritar de consilieri județeni care ne permite să conducem Consiliul. (…) I-am spus că resping aceste aberații și nu voi permite nimănui, nici chiar dânsului, să murdărească activitatea deosebită desfășurată de către militanții partidului, membrii și simpatizanții partidului, pentru că victoria obținută de organizația noastră nu poate fi confiscată nici de Adrian Țuțuianu, nici de Rovana Plumb, ci este o victorie care aparține zecilor și sutelor de mii de militanți PSD.

A doua acuzație care mi s-a adus a fost pierderea funcției de primar la municipiul Târgoviște. I-am spus dlui președinte Ponta că funcția de primar la municipiul Târgoviște nu am pierdut-o eu, ci candidatul pe care l-au ales dânșii de la centru și că, din punct de vedere al electoratului specific PSDului, nu am avut mai puține voturi decât atunci când am câștigat cu Furcoiu, atunci când am câștigat europarlamentarele sau atunci când am desfășurat campania pentru prezidențiale. Această acuzație de a fi făcut blat cu Boriga este una care nu corespunde realității și am respins-o ca pe o minciună sfruntată.

A treia acuzație a fost lipsa de preocupare pentru îndepărtarea din partid a celor care erau de partea lui Florin Popescu și s-a referit aici la deputatul Ana, la deputatul Dumitru și președintele Organizației Municipale Sanda Victor. I-am spus că nu am fost niciodată de acord să dau afară din partid pe cineva doar pentru că aceste persoane nu mai erau agreate de Rovana Plumb, de Țuțuianu, de Stan sau chiar de președintele partidului și că cei trei colegi ai noștri și-au făcut datoria și că nu aveam motive să fac același lucru.

M-a acuzat dl președinte al partidului de protejarea intereselor de afaceri ale unor membri PSD cu caracatița portocalie din județul nostru și l-am rugat să probeze, pentru că eu nu am cunoștință de așa ceva. L-am rugat să probeze cu fapte, cu imagini, cu orice mijloace, susținerea mea pentru Florin Popescu și pentru PDL. În ultimă instanță, dl președinte, văzând că nu accept minciunile care i-au fost turnate în urechi de oameni dornici și avizi de putere, mi-a propus un târg: un mandat de deputat pentru funcția de președinte al partidului. I-am spus că nu fac acest troc.

Văzând că nu reușește să mă convingă, mi-a spus că i-a făcut o promisiune lui Adrian Țuțuianu și că trebuie să se țină de promisiune, aceea că-l va pune președinte de organizație. I-am spus că de la înălțimea celor două funcții pe care le deține mă poate demite și în felul acesta poate să-și îndeplinească promisiunea făcută”, a declarat ieri Ion Stan.

„Mă voi îndrepta către altă construcție politică, în nici un caz PDL”

„Nu voi contesta măsura schimbării din funcția de președinte, dar le voi contesta pe celelalte două, în măsura în care îmi vor fi comunicate, pentru că supărarea dlui președinte pe lucruri inventate nu are temei statutar. (…) Am fost trimis în Parlament nu de partid, ci de votul a aproape 16 mii de oameni. De plecat din PSD nu am să plec și aștept cu mult interes ziua în care voi fi exclus.

Am venit într-un PSD în care Ponta nu exista la vremea respectivă și vreau să cred că acest PSD va rezista și după ce Victor Ponta nu va mai fi președinte al partidului. Dar, dacă îmi va fi forțată ieșirea din partid, cu siguranță că nu voi ieși din politica nici dâmbovițeană nici românească și voi vedea spre ce familie politică mă voi îndrepta eu și colegii care vor dori să meargă cu mine. Nu cred că am nici figură de șomer și nici nu am talente de milog la ușa unuia sau altuia din PSD.

Astăzi nu sunt în poziția de victimă, nu mă consider o victimă. Eu îmi doresc să rămân în PSD, dar dacă nu se va putea, mă voi îndrepta către altă construcție politică. În nici un caz nu va fi PDL. În cazul lui Gheorghe Ana, Ion Dumitru și Victor Sanda nu s-a luat aceeași măsură. Eu sunt cel care am tolerat atitudinea lor, că ei sunt cei trei care nu mă lasă să conduc Organizația Județeană și prin ei sunt pretabil la șantaj din partea ciumei portocalii. Dar fiți siguri că cei care vor veni după mine nu vor face același gest pe care l-am făcut eu”, a declarat fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa, Ion Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial