„Am avut nişte discuţii exploratorii cu preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de a încerca extinderea ariei de operare în judeţul Prahova şi vrem să ne extindem şi în judeţul vecin Argeş, tocmai pornind de la faptul că este o economie concurenţială de piaţă şi pentru că Hidro Prahova şi Apă Canal Argeş au o serie de dificultăţi şi nu au terminat proiectele europene.
Este o luptă pentru supravieţuire şi pentru a asigura sustenabilitatea investiţiilor. Am avut discuţii cu cei de la Filipeşti, unde deja livrăm apă prin Secţia Nord pentru o unitate de procesare a cărnii, şi am avut prime tatonări în ceea ce priveşte delegarea exploatării sistemului, care actualmente se face de către Primăria Filipeşti, către Compania de Apă Dâmboviţa.
Poate părea neimportant, dar acolo sunt aproximativ 10.000 de utilizatori, ceea ce pentru Compania de Apă ar fi un mod de a demonstra că este un operator viabil. Ceea ce nu înţeleg unii dintre primarii noştri este că au acceptat să vină în judeţul Dâmboviţa operatorul RAJA din Constanţa. La Ploieşti operează Veolia – Apa Nova Bucureşti.
Comunele şi oraşele limitrofe Ploieştiului au fost operate de Hidro Prahova, societate care nu a reuşit să implementeze în condiţii bune proiectele europene”, a semnalat preşedintele ADI Apă Dâmboviţa şi vicepreşedintele CJD, Alexandru Oprea.