2 mai 2024
PSD Dâmboviţa, DECLARAŢIE  APEL pentru suspendarea şi demiterea preşedintelui României, demisia Guvernului şi organizarea imediată de alegeri anticipate

PSD Dâmboviţa, DECLARAŢIE APEL pentru suspendarea şi demiterea preşedintelui României, demisia Guvernului şi organizarea imediată de alegeri anticipate

“Având în vedere gravele şi permanentele abuzuri de putere şi atentatele repetate împotriva Constituţiei , săvârşite de preşedintele României, Traian Băsescu şi Guvernul aflat în exerciţiul funcţiunii, prin:

1. Anularea statului social si abdicarea de la obligatiile constitutionale de a asigura cetatenilor un nivel de trai decent, cetateni pe care i-a saracit, umilit si indatorat creditorilor internationali.

2. Periclitarea existentei fiintei biologice a natiunii romane. Consecinta a absentei unei politici demografice si a conditiilor decente de trai, romanii fiind amenintati cu disparitia ca popor in mai putin de 100 de ani.

3. Escaladarea agresiunilor la elementele de identitate nationala prin subminarea scolii si educatiei nationale, a credintei traditionale si a patrimoniului cultural.

4. Instrainarea resurselor naturale strategice indispensabile supravietuirii in libertate si demnitate a natiunii romane : bogatiile solului si subsolului, apele, padurile, aurul, sarea, zacamintele energetic si de metale rare.

5. Distrugerea premeditata si instrainarea potentialului agricol si alimentar al tarii.

6. Subminarea din interior a fundamentelor statului national-unitar roman si totala lipsa de reactie fata de atentatele impotriva atributelor existentiale ale Romaniei- independenta si suveranitatea nationala, unitatea poporului si a teritoriului.

7. Tranformarea Parlamentului intr-un instrument antidemocratic de legitimare a abuzurilor de putere ale celui mai lacom,corupt si incompetent Guvern din istoria Romaniei.

8. Amanetarea viitorului urmatoarelor trei generatii, care vor trebui sa plateasca imensele datorii contractate de un Guvern al marii tradari nationale.

9. Perfectionarea la nivel de institutie a puterii si imunizarea coruptiei fata de lege.

10. Aservirea si blocajul institutiilor democratice, concomitant cu pervertirea acestora in instrumente ale totalitarismului si dictaturii puterii in exercitiu.

Tara este aruncata intr-o grava si profunda criza sistemica. Nimic nu mai functioneaza in cadrul ordinii constitutionale firesti. Preşedintele şi premierul României, au dus ţara într-un impas politic :

1. În loc să-şi reformeze şi să-şi modernizeze administraţia incompetentă, Guvernul şi-a subminat şi ruinat susţinerea politică şi credibilitatea naţiunii guvernate.

2. În loc să dea curs reformelor supervizate, cu care a indus în eroare organismele Uniunii Europene, Guvernul si-a compromise nu numai propria imagine, ci şi pe cea a României, căreia îi accentuează izolarea în Uniunea Europeană.

3. Lipsit de o strategie postaderare, Guvernul este incapabil să absoarbă miliardele de euro repartizate României din fondurile comunitare, este incapabil să modernizeze sectorul agricol învechit şi fără voinţă de a ameliora sărăcia majorităţii populaţiei, dar prea preocupat de prosperitatea miniştrilor şi parlamentarilor săi, precum şi a clientelei politice.

4. În plină campanie de luptă împotriva corupţiei, presedintele si premierul, în loc să credibilizeze aplicarea strategiei naţionale anticorupţie, au practicat influenţarea justiţiei în favoarea clientelei politice.

5. În loc să dovedească bună-credinţă şi onestitate în alegerea unei echipe guvernamentale incoruptibile, presedintele si premierul s-au inconjurat de colaboratori apropiaţi tentaţiilor corupţiei, numindu-i în tot felul de comisii şi consilii la societăţile naţionale şi regiile autonome ale statului şi ale unor bănci cu capital public de stat.

6. În loc să fie consecvent declaraţiilor sale referitoare la neutralitatea politică a serviciilor secrete, presedintele si premierul a iniţiat şi supervizat proiecte legislative care legalizează dependenţa acestor servicii de interesele grupurilor oligarhice din spatele Guvernului şi care, într-o ţară subminată, constituie Guvernul din umbră, cel real şi puternic, dar antidemocratic, nelegitim şi anticonstituţional.

7. În loc să fie apărătorul consecvent al drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, aşa cum în repetate rânduri s-a erijat, dar se vede că demagogic Guvernul şi premierul au violat Constituţia, emiţând ordonanţe de urgenţă prin care sunt subminate garanţiile constituţionale ale libertăţii şi inviolabilităţii persoanelor.

8. Noul împrumut – negociat de Traian Băsescu şi Emil Boc – nu a fost contractat pentru dezvoltare, ci ca infuzie de capital pentru salvarea băncilor, investitorilor strategici străini şi numai ei doi, împreună cu enigmaticul guvernator al Băncii Naţionale, mai ştiu pentru ce… Dar o să vină şi vremea când vor trebui să spună!

9. Pe plan intern, sub aspect doctrinar-conceptual şi legislativ, sistemul de securitate naţională este dereglementat, fiindcă instrumentele juridice adoptate la începutul anilor 90 obliga, în mod practic, autorităţile informative de securitate, apărare, siguranţă şi ordine publică de a acţiona în afara comandamentelor şi realităţilor social-politice cuantificate juridic, post-aderare la N.A.T.O. şi post-integrare în Uniunea Europeană.

10. Pe plan extern, României îi lipseşte o politică şi o strategie de securitate naţională viabilă, precum şi o diplomaţie responsabilă şi activă. Consecinţa acestui mod de asumare a destinelor naţionale sunt acelea ca relaţiile post-aderare cu Uniunea Europeană ne-au surprins total nepregătiţi, iar legăturile bilaterale cu statele membre ale Uniunii Europene sunt la limita subzistenţei.

11. Profitându-se de fundalul interminabilelor tensiuni şi conflicte politice interne, în care au fost implicate şi instituţii fundamentale garante ale statalităţii naţionale, inamicilor Constituţiei României li s-au oferit suficiente dovezi de slăbiciune a autorităţilor, pentru a putea progresa, pas cu pas, pe calea realizării obiectivelor neorevizionismului şi panslavismului în noul context politic european.

12. În tot acest timp, autorităţile legitime ale statului român în loc să fie lăsate să vegheze la prezentul şi viitorul destinelor naţionale, au fost deturnate de la datoriile lor constituţionale şi întoarse – premeditat şi diversionist – în trecut, în numele unei aşa-zise curăţenii morale, în realitate o formă perversă de resuscitare a resorturilor de putere ale trecutului, prin care o aşa-zis nouă clasă politică, în lipsa propriei identităţi, şi-a căutat reţelele de succes în arhivele securităţii.

13. România, cu acest Guvern, va deveni o ţară falimentară, cu un popor umilit până dincolo de limitele răbdării posibile. Moralul şi starea de spirit ale populaţiei sunt secătuite de ultime resurse de speranţe, pretutindeni mocneşte tăcută revolta. Pentru ca această stare de lucruri să nu ajungă mai departe, acest Guvern trebuie să plece.

Deblocarea crizei multiple : politice, economice si sociale, morale si spirituale care paralizează România are o unica soluţie sigură – suspendarea si demisia presedintelui Traian Băsescu şi demisia premierului, constituirea unui nou guvern, alcătuit din tehnocraţi independenţi politic, dar consecvenţi în promovarea şi realizarea intereselor naţionale în noul context plan-european, care sa pregateasca deindata alegerile anticipate.

Prima şi cea mai imperioasă măsură de salvare a ţării este eradicarea incompetenţei, minciunii şi a trădării naţionale din conducerea României!

Demisia, cetatene preşedinte ! Demisia, cetăţene prim-ministru ! Români, la alegeri anticipate !

Participantii la mitingul de protest 19.01.2012

organizat în Piaţa Tricolorului din Municipiul Târgovişte”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial