3 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga – “Viteza ucide. Şi nu e doar o lozincă, este un trist adevăr, de la o zi la alta”

Deputatul Daniel Blaga – “Viteza ucide. Şi nu e doar o lozincă, este un trist adevăr, de la o zi la alta”

“Vorbeam zilele trecute de “liniuţele” care au loc pe unele străzi din Târgovişte. Postarea a avut un ecou impresionant. Mulţi oameni au confirmat că şi ei au auzit sau i-au văzut pe unii dintre cei care accelerează nebuneşte pe centura oraşului Târgovişte sau în parcările ori pe bulevardele din centru.

Autorităţile au reacţionat şi deja am văzut efectele. Au fost razii de amploare la finele săptămânii, iar rezultatele arată că poliţiştii îşi fac datoria.

Au fost aplicate peste 260 de sancţiuni, în valoare de peste 84 de mii de lei. Înţeleg că au fost constatate 6 infracţiuni pe drumurile publice, 3 pentru conducere fără permis şi 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere, iar două certificate de înmatriculare au fost retrase.

De subliniat ar fi şi faptul că cele mai multe amenzi date de poliţişti, aproape 200, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

Îi felicit pe poliţişti pentru vigilenţă şi îmi doresc ca astfel de acţiuni să aibă loc cât mai des. Este important să realizăm că nimic nu este mai important ca viaţa.

Viteza nu duce la nimic bun. Să ajungi cu 5 minute mai devreme undeva, gonind la volan sau să apeşi nebuneşte pedala de acceleraţie doar pentru a le demonstra celorlalţi că ai un bolid performant – sunt cauze care pot duce însă la pierderea de vieţi omeneşti.

Să fim responsabili şi să conducem prudent. Viteza ucide. Şi nu e doar o lozincă, este un trist adevăr, de la o zi la alta“, a precizat deputatul Daniel Blaga, preşedintele USRPLUS Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial