27 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – ”Vaccinarea rămâne singura cale de a ne putea bucura de normalitate pe termen lung”

Deputatul Daniel Blaga – ”Vaccinarea rămâne singura cale de a ne putea bucura de normalitate pe termen lung”

”Am avut astăzi ocazia de a mă întâlni cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate.

Alături de ea dar și de colega mea, dna doctor Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, am vizitat centrul de vaccinare mobil din comuna Petreşti.

Vreau în primul rând să le mulțumesc doamnelor Kyriakides și Mihăilă pentru că și-au alocat timpul de a ajunge în comunitățile noastre, în Dâmbovița, cu scopul de a da un nou semnal încurajator pentru vaccinare dar și pentru a răspunde candid tuturor întrebărilor.

Pentru că e important ca oamenii simpli să poată fi informați de profesioniști. De specialiști desăvârșiți într-un domeniu.

Mesajul primit astăzi a fost unul recepționat cât se poate de clar de altfel: vaccinarea rămâne singura cale de a ne putea bucura de normalitate pe termen lung iar acest proces trebuie să continue, contribuția fiecăruia dintre noi urmând a fi decisivă în săptămânile și lunile care urmează.

Din fericire ne bucurăm acum de un număr extrem de redus al cazurilor de îmbolnăviri pe fondul pandemiei de Covid-19 însă veștile nu sunt în totalitate bune, tulpina Delta punând deja în garda numeroase țări de pe Glob.

Acesta este motivul pentru care Jocurile Olimpice se vor desfășura fără spectatori sau pentru care țări europene au reînceput să stabilească norme de siguranță și protocoluri mai dure.

Acest lucru nu ar trebui să genereze nici panică și nici neliniște, însă nu are cum să nu pună în gardă oamenii buni care, de atât de mult timp deja, se luptă pentru a ne face bine și pentru a ajuta România să revină întru totul la normal.

Nu pot astfel decât să le mulţumesc tuturor factorilor implicaţi în procesul de vaccinare, pornind de la cei din Ministerul Sănătăţii și continuând cu cei de pe plan județean și local, de la medici de familie la personalul DSP, precum și la cel sanitar din fiecare centru de vaccinare.

Am avut acum ocazia de a vedea oameni inimoși la lucru, oameni care și-au continuat neobosiți munca chiar dacă, pentru cei mai mulți dintre noi, măsurile de relaxare au însemnat abandonul gândurilor legate de pandemie.

Cu inima aproape de acești oameni, m-aș bucura tare ca fiecare dintre noi să aleagă să se informeze doar din surse autorizate, cu încredere în știință și în specialiști. Aici e de fapt cheia. În măsura în care acest lucru se va întâmpla, pandemia va deveni doar un vis urât aparținând trecutului. Dacă aș putea astfel să vă rog un singur lucru, acesta ar fi.

Aveți încredere în medici și în expertiza lor. La urma urmei, ne dorim din tot sufletul ca judeţul Dâmboviţa să ajungă la o rată de vaccinare din ce în ce mai mare, pentru ca spitalele să nu mai fie sufocate de cazuri de îmbolnăvire, aşa cum s-a întâmplat deja, şi mai cu seamă pentru ca toți cei dragi nouă, asemeni nouă, să fie sănătoși.

Pentru că acest lucru continuă să primeze.

Sănătate multă!”, a transmis deputatul Daniel Blaga, președintele USRPLUS Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial