19 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Primarul din Comişani ne spune, bătrâneşte, că am avut dreptate… “

Deputatul Daniel Blaga: “Primarul din Comişani ne spune, bătrâneşte, că am avut dreptate… “

“Primarul din Comişani ne spune, bătrâneşte, că am avut dreptate…

Alături de colegii mei din USR Comișani, Alexandru Chirita și Stana Eduard-Gabriel, semnalam la începutul lunii noiembrie, anul trecut, că în comuna Comişani sunt multe nereguli legate de cadastru.

Numeroşi cetăţeni mi-au spus că au probleme cu terenurile, aşa că am cerut explicaţii, iar răspunsurile primite din partea celor abilitaţi le-au dat dreptate celor care au sesizat.

Iată câteva dintre problemele semnalate la acea vreme:

– limite existente pe teren (garduri existente, țevi gard, limite acceptate între vecini) neluate în seamă de cadastrul general. Există cazuri în care limitele au fost mutate peste vecini cu 3-4 metri sau mai mult;- intabulări existente, făcute la cerere de cetățeni (pe banii lor) modificate de cadastrul general. Fiecare a cheltuit o anumită sumă de banii când și-a făcut intabularea, iar acum aceasta este modificată, existând cazuri chiar de modificare a suprafeței de teren;- terenuri (intabulări) aflate în intravilan modificate, care aveau deschidere și de 20 m la drum, astfel încât au ajuns să aibă deschidere mai puțin de 6 m (proprietarul nu mai poate construi nimic pe acel teren);- terenuri (intabulări) cu sentințe civile care stabileau limitele, neluate în seamă de cadastrul general (oamenii s-au judecat ani de zile și acum au fost rescrise trecându-se peste decizia judecătorească);- terenuri cumpărate cu acte iar acum prin cadastrul general trecute pe numele altui proprietar (zeci de cazuri);- terenuri cu proprietar cunoscut iar acum trecute ca având proprietar neidentificat (foarte multe terenuri intravilane sau extravilane, inclusiv terenuri cu construcții);- terenuri de utilitate publică trecute ca proprietar neidentificat;- drumuri modernizate de primărie care, culmea, sunt cu proprietar neidentificat (cum au asfaltat acele drumuri dacă nu au acte pe acele terenuri!!!! )- limite de cadastru care acum trec prin casele oamenilor sau prin curțile vecinilor;identificate construcții fără autorizație;

Abia ieri, primarul comunei Comişani, domnul Ion, a ieşit pe facebook şi a recunoscut bătrâneşte că am avut dreptate, chiar dacă ne-a transmis voalat că suntem bârfitori şi că n-am lucra şi din acest motiv am avea timp să întrebăm şi să facem asemenea verificări.

“In urma încheierii cadastrului general al comunei, s- au constatat câteva cazuri unde apar neconcordanțe.Cei care se află într- o astfel de situație,vă rog să vă prezentați la sediul primăriei cu o cerere și actele de proprietate pentru aceste terenuri. Toate cheltuielile privind remedierea acestor situații vor fi suportate de firma care a executat cadastrul. Discuțiile făcute de anumite persoane de rea credință(cârcotași) trebuie ignorate. Cine muncește mai și greșeste, cine NU muncește doar privește și bârfește”, a mărturisit, în scris, primarul Bătrânu.

Oare n-ar putea cei care susţin cu mândrie că muncesc să nu mai greşească? Cel puţin nu intenţionat? Zicem, nu dăm cu parul. Ca să nu dea dumnealor cu subsemnatul. Vorba aia, cine fură azi un ou…

P.S. – Suntem convişi să este doar o stranie coincidenţă că postarea domnului primar vine la câteva zile după ce am solicitat contractul în baza căruia au fost efectuate aceste lucrări de cadastrare şi la fel de convinşi că nimeni nu i-a transmis dumnealui despre demersurile pe care le facem pentru aflarea adevărului. Doamne, apără şi păzeşte…“, spune deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial