20 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – ”Mărginenii de Sus – Podul spre nicăieri, inaugurat cu apă sfințită, pâine și sare și aplauze la comandă”

Deputatul Daniel Blaga – ”Mărginenii de Sus – Podul spre nicăieri, inaugurat cu apă sfințită, pâine și sare și aplauze la comandă”

😇 ”Cu apă sfințită, sobor de preoți și pâine cu sare! Așa a fost inaugurat vestitul pod spre nicăieri, din satul Mărginenii de Sus, comuna Dărmănești. Ajuns în atenția presei centrale, criticat până și de cei mai mulți oameni din sat, podul fără nicio noimă este gata și dat în folosință. Cui? Aceasta este întrebarea.💰 Mai are rost să spunem că s-au dat bani cu nemiluita din bugetul local pentru un pod pe care nu pot circula două mașini, pe sensuri opuse? Că lucrarea a costat mult peste ce s-a estimat la început și că ridică mari semne de întrebare la cum a fost executată?

📽 Am văzut imaginile de la marea inaugurare a podului spre nicăieri și mi-au lăsat un gust amar. Aș înțelege preoții veniți să îi stropească pe aleșii locali și pe politicienii prezenți cu apă sfințită. Poate că au nevoie. Multă.

🤦 N-am înțeles însă de ce a fost nevoie să fie aduși mai mulți copii, vizibil triști, să le cânte politicienilor.

✂️ Bineînțeles că s-a tăiat panglica, s-a aplaudat la comandă, s-au primit felicitări și a fost lăudat domnul primar de șeful de partid și de fostul prefect. Nicio vorbă despre banii irosiți, despre calitatea îndoielnică a lucrărilor sau despre utilitatea investiției extrem de costisitoare.

🧨 Primarul a recunoscut însă că unii dintre constructorii care s-au înhămat la ridicarea podului spre nicăieri ‘’au căzut la datorie’’, după cum dumnealui a afirmat. Alții au rezistat însă, au luat din ce în ce mai mulți bani de la bugetul Primăriei Dărmănești și gata, minunea e pe gârlă. Sau, deasupra ei!

🎉 Poate va apărea vreun investitor la fel de minune în zonă, să folosească scumpetea de pod. Parcă i-aș ruga pe preoți să mai sfințească încă o dată. Cine știe, o fi cu noroc…după atâta ghinion.

.🙏 Speciale aprecieri pentru colegii Costin Dumitrache, Romeo Floricică-Voicu si Joița Andrei”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița, secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial