26 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Locul României este în Schengen”

Deputatul Daniel Blaga: “Locul României este în Schengen”

“Locul României este în Schengen iar USR s-a luptat, mai ales prin europarlamentarii săi, pentru a face acest lucru posibil, în ultimii ani. Ieri, inclusiv partidul austriac NEOS, din familia europeană a USR, și-a arătat public susținerea pentru aderarea țării noastre. O voce importantă, atât de necesară acum, în acest context în care guvernul austric înclină înspre a bloca prin veto accesul României în Schengen.

„Austria limitează de una singură libertățile cetățenilor UE. Guvernul federal ar trebui să analizeze cu mare atenție cine sunt aliații noștri. Formarea unei axe Nehammer-Orban-Vucic și alienarea României, Bulgariei și a restului țărilor UE nu este în interesul Austriei”, a declarat Beate Meinl-Reisinger, președinta NEOS.Urmează zile complicate, zile în care se vor scrie multe dar în care cred că e important să fim calmi și cu mintea limpede.

Țara noastră îndeplinește criteriile de eligibilitate încă din 2011, în ciuda problemelor încă existente și evidente la nivel de Justiție. E un moment esențial în care PSDNL ar putea lăsa „manevrele” deoparte, alăturându-se proiectului european esențial pentru România și contribuind la rândul lor, în sfârșit, pentru ca visul unei generații să se îndeplinească până la capăt: intrarea în spațiul Schengen”, spune deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial