20 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga, despre PNRR: “Clasa politică e supărată și-ar vrea o renegociere a proiectelor, pentru că, în forma actuală, acestea nu includ beneficii pentru „clientela de partid””

Deputatul Daniel Blaga, despre PNRR: “Clasa politică e supărată și-ar vrea o renegociere a proiectelor, pentru că, în forma actuală, acestea nu includ beneficii pentru „clientela de partid””

“Un film pe care l-am mai văzut, cu toții și care nu apare la televiziunile „cliente” ale PSDNL: USR asigură, prin PNRR, după o muncă titanică, investiții cum nu s-au mai văzut în România post-decembristă. Vechea clasă politică e supărată și-ar vrea o renegociere a proiectelor, pentru că, în forma actuală, acestea nu includ beneficii pentru „clientela de partid” și mizează pe transparență totală. Concret, fiecare Euro primit trebuie trecut în contabilitate și verificat, pentru ca banii să-și atingă destinația promisă. Într-o nouă tentativă de fake-news grosolan realizat „invers”, ”breaking news”-ul de la televiziunea fugarului Ghiță titra că Cristian Ghinea ar fi „secretizat PNRR”. Un fals, firește, demonstrat imediat. Cum? Simplu! USR a cerut actualului ministru al fondurilor europene, Marcel Boloș, să publice comentariile Comisiei Europene pe marginea Programelor Operaționale. MIPE refuză. Spun că nu sunt publice… Problema PSDNL e mare. Au promis că vor „renegocia” mai lax la Bruxelles proiectele, pentru a „lăsa loc de manevră” și pentru oamenii care așteaptă de la ei măcar un „os de ros”. Nu se poate, asta, firește. Acei bani, spre deosebire de cei din proiectul ”Anghel Saligny” chiar sunt meniți să transforme în bine România. Nimic pentru politiceni astfel. Mă întreb acum dacă oamenii ăștia au citit măcar PNRR. Îl găsesc pe site-ul ministerului. Se pot chiar și lăuda cu el, deși au încercat doar să-l „sape” “, a precizat deputatul Daniel Blaga, preşedintele USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial