19 aprilie 2024
“Este nevoie de efortul nostru comun pentru ca transportoarele blindate produse în Dâmbovița să reintre în dotarea Armatei Române”

“Este nevoie de efortul nostru comun pentru ca transportoarele blindate produse în Dâmbovița să reintre în dotarea Armatei Române”

“Alături de ministrul Economiei, Florin Spătaru, am participat la aniversarea a 54 de ani de la înființarea Uzinei Automecanica Moreni, eveniment organizat de directorul uzinei, Corneliu Vișoianu, în parteneriat cu administrația județului Dâmbovița. A fost un moment propice pentru a demara discuțiile necesare, dar și pentru a stabili etapele viitoare astfel încât Automecanica Moreni să redevină unul dintre principalii furnizori ai industriei de apărare națională.

Este nevoie de efortul nostru comun pentru ca transportoarele blindate produse în Dâmbovița să reintre în dotarea Armatei Române, în condițiile în care Uzina Automecanica Moreni are personalul specializat, dar și forța de muncă și experiența necesare.

Pentru a face față însă pieței internaționale, este nevoie de retehnologizare, de linii noi de producție cu ajutorul cărora să repunem uzina de aici pe harta națională și internațională a industriei de apărare.

Putem spune că un prim pas a fost făcut prin semnarea de protocoale de cercetare de către directorul Centrului de Excelență în Cercetare, Dezvoltare și Inovare, Valentin Cristea, directorul UA Moreni, Corneliu Vișoianu, rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, Laura Gorghiu, prorectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Daniela-Laura Buruiană, și prorectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Maria Carmen Loghin.

Armata României are nevoie de Automecanica Moreni, așa cum și Automecanica Moreni are nevoie de sprijinul Guvernului și al tuturor factorilor decizionali care pot duce la renașterea acestei uzine”, spune Corneliu Ştefan, preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial