2 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga: “100 de milioane de lei rămân nefolosiți, iar 180.000 de copii rămân abandonați”

Deputatul Daniel Blaga: “100 de milioane de lei rămân nefolosiți, iar 180.000 de copii rămân abandonați”

“În 2020, unul dintre proiectele principale ale USR viza suportul acordat copiilor din mediul defavorizat, astfel încât aceștia să-și poată continua studiile. Pachetul de măsuri făcea parte dintr-un proiect amplu, având ca scop stoparea fenomenului de abandon școlar din România. În același an, Guvernul Orban anunța cu surle și trâmbițe tichete de câte 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte. Un gest firesc, natural, pe care-l doream cu toții transformat cât mai curând în realitate. De aici încolo însă, diferența dintre „promisiuni” și realitate avea să se dovedească uriașă.

📝 În decembrie 2020, după Alegerile Parlamentare câștigate chiar de către PNL, Parlidul Național Liberal își amâna propria măsură. Justificarea? „Au greșit numărul elevilor eligibili” iar suma alocată programului se dovedea a fi insuficientă. O lună mai târziu, după ce ocupă poziția de ministru, Cristian Ghinea găsește „schema” fără absolut niciun fond. În plus, mai multe prefecturi,controlate de către PNL și PSD, se opun implicării în proces. Chiar și așa, colegul meu reușește nu doar să deblocheze circuitul birocratic gândit de către PNL (tichetele urmând a merge, în această nouă versiune, direct către școli) dar și să obțină o finanțare suplimentară de la Comisia Europeană pentru ca numărul de beneficiary să crească de la 259.000 la 431.000 de copii.

❌ La scurt timp, USR e obligat de către Florin Cîțu să iasă de la guvernare însă acest proiect nu mai trebuie decât implementat, toate problemele fiind remediate. Chiar și așa, în aprilie 2022, 100 de milioane de lei rămân nefolosiți iar 180.000 de copii rămân abandonați. Coaliția PSDNL decide ca doar 257.000 de copii să primească tichetele, cu o întârziere de un an, la care se mai adaugă unul din momentul „promisiunii”. Restul copiilor? Aparent nu e problema celor care Guvernează acum România…”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial