20 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: ”Descinderi la Bălteni!”

Senatorul Dragoş Popescu: ”Descinderi la Bălteni!”

”Descinderi la Bălteni!

Au avut loc descinderi în “paradisul arderilor”, Bălteni, Dâmbovița.

Cu riscul de a fi etichetat din nou de presa locală ca fiind pârâciosul de serviciu, voi continua să fac sesizări și reclamații pentru ca legile să fie respectate.

Atâta timp cât așa zișii ziariști locali, plătiți din bani publici, închid ochii la abateri de orice fel sau încălcări ale legii, este de datoria cetățenilor onești să se implice și să le sesizeze.

De ce oare astăzi la Bălteni au fost prezenți jurnaliști de la nivel național și niciun reprezentant al presei locale? Ce arată acest fapt? Dezinteres sau control al conducerii județului? Aș exagera dacă aș spune control politic? Nu cred.

În luna ianuarie a acestui an am făcut o sesizare către I.P.J. Dâmbovița cu privire la situația de la Bălteni, ulterior fiind informat că a fost deschis un dosar penal. Astăzi este efectuat un amplu control de către efective de polițiști din Argeș, Prahova și Ilfov, jandarmi și comisari ai Gărzii Naționale de Mediu.

Salut acțiunea demarată dar m-aș bucura să constat că instituțiile ar iniția și desfășura mai multe acțiuni de prevenție sau și-ar face mai des datoria și ar sancționa punctual abaterile pentru a nu mai fi nevoie de astfel de desfășurări de forțe din joi în Paști.

? Dacă Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Dâmbovița ar monitoriza mai atent și ar controla constant activitatea de la Bălteni nu alta ar fi fost acum situația? Adică doar dacă și-ar exercita sarcinile din fișa postului.

? Sau conducerea primăriei Conțești, dacă ar face curățenie în propria ogradă, nu ar fi rezolvată situația? Ar dispărea gunoiul de pe câmpuri. Oare primarul nu știe că în comuna pe care o conduce există firme ce colectează ilegal? Care comit evaziune fiscală și care poluează? Merită un astfel de primar un nou mandat? Sau tocmai de aceea închide ochii, pentru că cei care comit infracțiuni sunt votanții de care are nevoie anul viitor?

În acest caz este vorba despre poluarea mediului, deci despre sănătate. Oare acesta nu este un subiect suficient de interesant pentru mass-media din Dâmbovița? Este nevoie mereu de presiune publică sau de reclamații pentru ca autoritățile să ia măsuri?

Aștept cu interes finalizarea anchetei și să sperăm că această acțiune va descuraja arderile de la Bălteni.”, a comunicat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa şi reprezentant al Partidului Reper

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial