28 martie 2024
DÂRDÂIM! Codul nu mai e galben, e PORTOCALIU! Cum îţi e la -27 de grade?!!

DÂRDÂIM! Codul nu mai e galben, e PORTOCALIU! Cum îţi e la -27 de grade?!!

37 de județe, printre care și Dâmbovița, au primit din partea Administrației Naționale de Meteorologie o avertizare COD PORTOCALIU valabilă pentru intervalul 30 ianuarie – 3 februarie 2012, fenomenul vizat fiind ger persistent.

Potrivit ANM, vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade Celsius, iar cele maxime diurne vor fi negative. Indicele de răcire va coborî sub pragul critic de -32 de unităţi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Iancu Caracota, a luat măsuri pentru protecţia populaţiei aflate în dificultate. Astfel, persoanele fără adăpost vor putea fi cazate peste noapte în spitalele din Târgovişte, Găeşti, Pucioasa şi Moreni, care şi-au suplimentat cu 28 numărul de paturi. Şi în centrele sociale din judeţ au fost puse la dispoziţia persoanelor cu probleme 212 paturi. Totodată, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa va efectua acţiuni de patrulare, în limita ambulanţelor disponibile, în vederea identificării cetăţenilor care au nevoie de ajutor.

Cu sprijinul Colegiului Farmaciştilor, dâmboviţenii pot beneficia în toate farmaciile din judeţ de ceaiuri calde şi de ajutor de specialitate.

Inspectoratul Teritorial al Muncii va efectua controale, pentru a constata dacă angajatorii respectă prevederile legale mai ales în cazul celor care lucrează în aer liber, în această perioadă cu temperaturi extreme. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia să instituie serviciul de permanenţă şi să monitorizeze atent problemele de pe raza localităţilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial