20 aprilie 2024

Dâmboviţeanul care face ceasuri pentru Stallone, Van Damme sau Papa Francisc. Cât costă

ceasa7Ceasuri de poveste, la Pucioasa, în judeţul Dâmboviţa.

ceasaUn designer a reuşit să dea lovitura pe plan internaţional cu accesoriile sale personalizate, care au ajuns să fie purtate inclusiv de celebrităţi.

ceasa4Fiecare ceas are o istorie a lui şi pentru realizarea operelor sale artistul lucrează uneori chiar şi timp de un an.

“Asta o să fie un cadran cu tematica marină”. Augustin Matei are 38 de ani şi a absolvit Teologia. Povesteşte că intotdeaua a fost pasionat de ceasuri, iar în urmă cu câţiva ani a decis să-şi urmeze visul. Ideea de a personaliza aceste accesorii în funcţie de cel care le poartă l-a ajutat să se evidenţieze în branşa.

ceasa10Augustin Matei: “Mai mult decât un ceas care îţi arată oră, este un ceas care surprinde o poveste sau o emoţie a ta, din trecut sau din prezent, pe care te gândeşti să o imortalizezi, să o ţii într-un ceas”. 

Aşa se face că designerul a creat ceasuri pentru personalităţi precum Silvester Stallone sau Papa Fracisc.

ceasa4Augustin Matei: “Ceasul are o abordare foarte simplista şi foarte clară, cu patru elemente distincte, exista acolo implementat o rocă vulcanică din Etna, o rocă din Argentina, se cheamă rodocrozit, pământ din Dâmboviţa, şi pe spate exista albastru de Voroneţ”.

ceasa8Marius Buga, corespondent Pro TV: “Unele ceasuri conţin minerale care au călătorit milioane de ani prin sistemul solar înainte să ajungă Pământ.

ceasa5Pentru operele sale, designerul de ceasuri foloseşte chiar şi bucăţi reale de meteorit, aduse de pe lună şi de pe marte. Costul unui astfel de ceas variază de la 3 la 10.000 de euro.”

Maestrul se mândreşte chiar şi cu ceasuri unicat, care însă, nu sunt de vânzare.

ceasa3Augustin Matei: “Este singurul ceas din lume cu sistem de clepsidra funcţională înăuntru, se cheamă memento mori, cu vreo 90 de diamante, n-a mai încercat nimeni până acum”.

ceasa9Artistul are în plan să facă un ceas dedicat Titanicului, pentru care va folosi un cărbune adus de pe celebrul vas. Pentru anul acesta însă, are de onorat numeroase comenzi primite din partea unor actori renumiţi, precum Jean Claude Van Damme.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial