26 aprilie 2024

Dâmboviţa – Zece şoferi au rămas fără permisul de conducere! Unii, vitezomani, alţii – băuţi la volan

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiÎn perioada 30 octombrie – 01 noiembrie a.c., poliţiştii dâmboviţeni, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfăşoară o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi prevenirea fenomenului infracţional.

În zilele de 30 şi 31 octombrie a.c., aproape 200 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră şi de la transporturi au acţionat pentru asigurarea respectării legii şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se supun prin nerespectarea normelor legale.

Astfel, au fost constatate 15 infracţiuni, dintre care 12 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au fost aplicate 433 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 106.560 de lei.

140 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru exces de viteză, 68 pentru neportul centurii de siguranţă, 7 pentru nerespectarea regulilor instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată şi 3 pentru conducerea autoturismelor sub influenţa alcoolului.

Totodată, atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, fiind aplicate 25 de amenzi în urma abaterilor săvârşite de către aceştia.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 10 permise de conducere, dintre care 5 pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 de km/h şi 3 pentru consum de alcool şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial