4 mai 2024

Dâmboviţa – Transportul de marfă şi persoane, în vizorul poliţiştilor!

microbuzSiguranţa transportului rutier public de marfă şi persoane, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acţionat pe raza judeţului pentru reducerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport rutier public de marfă şi persoane, verificarea siguranţei transportului călătorilor şi eliminarea activităţilor ilicite din acest domeniu.

De asemenea, în atenţia poliţiştilor s-a aflat şi depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului, fiind efectuate 156 de testări cu aparatul etilotest.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat două infracţiuni la regimul rutier şi au aplicat 97 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 32 pentru abaterile comise în domeniul transportului de persoane și 65 pentru cele din domeniul transportului de marfă.

Din totalul amenzilor, două au fost pentru consum de alcool, 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru neportul centurii de siguranță și 71 pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, 5 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor H.G 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 9 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial