13 mai 2024

Dâmbovița – Taximetria la negru, luată la bani mărunți!

taxiLegalitatea transportului de persoane în regim de taximetrie, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate efectuării transportului de persoane în regim de taxi, precum şi pentru combaterea faptelor de taximetrie ilegală.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, din care 36 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 7 pentru încălcarea legislaţiei în vigoare din domeniul transportului public de persoane.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi retras  2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Pucioasa, în timp ce efectuau transport de persoane pe ruta Pucioasa – Târgovişte, deşi nu era autorizat în acest sens, conform legii.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „exercitare, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale”, faptă prev. şi ped. de art. 348 din Codul Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial