10 mai 2024
Dâmbovița – Peste 230 de amenzi, în numai 24 de ore

Dâmbovița – Peste 230 de amenzi, în numai 24 de ore

211 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost constituite 93 de patrule și utilizate 85 de autospeciale, dintre care 9 au avut montate aparate de supraveghere a traficului rutier și pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 21 de evenimente, dintre care 18 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, au fost sesizate 20 de posibile infracțiuni, dintre care 13 au fost contra persoanei și 2 contra patrimoniului.

De asemenea, au fost aplicate 238 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 54.880 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 10 permise de conducere ( cinci pentru nerespectarea regimului legal de viteză și unul pentru consumul de alcool) și au retras 10 certificate de înmatriculare.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauzele penale aflate în lucru a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, față de alte patru persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, una dintre acestea fiind cercetată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și celelalte trei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

Polițiștii vor continua acțiunile circumscrise ordinii și siguranței publice.

Exemplu:

Polițiștii de la Serviciul Rutier au oprit în trafic, pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Răzvad.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvâșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial