21 mai 2024

Dâmboviţa – Sute de sancţiuni şi bunuri confiscate!

prun3POLIŢIA DÂMBOVIŢEANĂ, ÎN ACŢIUNE PENTRU BUNA DESFĂŞURARE A SĂRBĂTORILOR PASCALE

Bunuri în valoare de peste 12 600 de lei, confiscate de poliţiştii dâmboviţeni, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, premergătoare Sărbătorilor de Paşti

  • Poliţiştii l-au depistat pe numitul S.D., de 35 de ani, din localitatea Vulcana Băi, în timp ce transporta cantitatea de 2 000 de kilograme de pastă de var, fără sa deţină documte legale de provenienţă.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului şi s-a luat măsura confiscării contravalorii mărfii transportate.

  • 4 persoane au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, întrucât acestea transportau fără documente justificative de provenienţă, cantitatea totală de 2 420 de ţigarete.

Poliţiştii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a ţigaretelor.

Alţi 2 agenţi economici au fost sancţionaţi contravenţional, ca urmare a comercializării de produse din tutun, fără documente de provenienţă.

  • Pe raza municipiului Târgovişte, a fost oprită în trafic pentru control o autoutilitară, condusă de un bărbat de 45 de ani, care transporta cantitatea de       2 950 de kilograme deşeuri feroase.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că pentru cantitatea de 1 800 de kilograme de marfă, nu există documente justificative de provenienţă.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 2 000 de lei, iar cantitatea de 1800 de kilograme de deşeuri feroase a fost confiscată.

acc-pod-mija-3SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE DE PESTE 107 000 DE LEI, APLICATE DE POLIŢIŞTII DÂMBOVIŢENI ÎN DECURSUL UNEI ZILE

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa continuă acţiunile preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

241 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale.

În cadrul acţiunilor,  au fost verificaţi 87 agenţi economici şi 724 de mijloace de transport.

Poliţiştii au constatat 49 de infracţiuni, din care 12 de evaziune fiscală.

De asemenea, au fost aplicate 586  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 107 130 de lei.

Din numărul total al amenzilor, 54 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 51 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 465 de participanţi la traficul rutier fiind amendaţi pentru abaterile comise.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri a căror valoare se ridică la peste 12 687 de lei, constând în alcool şi produse de alcool, carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte, precum şi alte produse.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI PE LINIA RESPECTĂRII REGULILOR DE CIRCULAŢIE

www.mariusbuga.ro_images_aiorga2Peste 190 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 19 infracţiuni constatate de poliţiştii rutieri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi a Formaţiunii Rutiere Găeşti, au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării regulilor de circulaţie  de către participanţii la traficul rutier.

Astfel, au fost oprite în trafic, pentru control, peste 300 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 198 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 38 040 de lei.

8 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, fiindu-le reţinute şi permisele  de conducere pentru o perioadă de  30 de zile, iar 53 pentru neportul centurii de siguranţă.

Alţi 29 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la starea tehnică a autovehiculelor, cazuri în care le-au fost retrase certificatele de înmatriculare, până la remedierea defecţiunilor constatate.

De asemenea, 19 bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre acestea, 7 infracţiuni sunt pentru „punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat, potrivit legii”, 7 pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ori având exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată”, iar 3 pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului”.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, fiind confiscate 1 800 kilograme de deşeuri feroase, 70 de kilograme de pulpe de pui şi 105 ghivece cu flori.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial