17 mai 2024

Cum a fost prins acest bărbat, la miezul nopții, pe străzile din Pucioasa!

www.mariusbuga.ro_images_masinapolitieInfracţiuni la regimul rutier, cercetate de poliţişti

În cursul nopţii de 28/29 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 58 de ani, din Târgovişte.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat pe DN 7, pe raza localităţii Titu, un bărbat, de 42 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară neînmatriculată, având montate plăcuţe cu numere false de înmatriculare.

În urma extinderii verificărilor, s-a stabilit că autovehiculul în cauză a fost pus în circulaţie de către deţinătorul acestuia, un bărbat de 52 de ani.

Faţă de cei doi, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat ori neînregistrat, potrivit legii” şi „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.

 

 

 

 

 

Totodată, un alt tânăr, de 18 ani, din Răscăeţi, a fost depistat pe raza localităţii, în timp ce conducea un moped neînregistrat în circulaţie.

 

Din verificări, a reieşit şi faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Pe numele tânărului, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat ori neînregistrat, potrivit legii” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial