27 iulie 2024
Dâmboviţa: Sute de maşini, controlate în trafic

Dâmboviţa: Sute de maşini, controlate în trafic

În cadrul raziei desfășurate, polițiștii dâmbovițeni au aplicat peste 350 de sancțiuni contravenționale, au reținut 15 permise, au retras 15 certificate de înmatriculare și au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii privind menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale, ordine publică, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Astfel, au fost legitimate 930 de persoane și controlate 750 de autovehicule. În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 353 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 109.805 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 287 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 64 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 15 permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe raza localității Crăciunești, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Cobia.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, la data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 01:54, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat un alt bărbat, de 37 de ani, din Răcari, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza localității Ghergani, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

Șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial