26 aprilie 2024

Dâmboviţa – Şosele ÎNSÂNGERATE! Trei accidente grave, unul MORTAL!

www.mariusbuga.ro_images_sml1Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia participanţilor la traficul rutier cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie pentru a preveni evenimentele negative.

În perioada 19-25 ianuarie a.c., pe raza judeţului, s-au înregistrat 8 accidente rutiere, dintre care trei au fost grave şi a avut drept consecinţă decesul unei persoane, rănirea gravă a două persoane şi vătămarea corporală uşoară a unui cetăţean.

Accidentele uşoare s-au soldat cu vătămarea corporală a cinci persoane.

Trei dintre accidentele de circulaţie s-au produs pe fondul vitezei neadaptate, iar alte două ca urmare a abaterilor comise de pietoni.

Zilnic, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, obiectivul principal fiind salvarea de vieți.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 803 sancţiuni contravenţionale, din care 407 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 151 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 11 pentru utilzarea telefonului mobil fără a avea activ sistemul „handsfree”.

131 de pietoni au fost amendaţi după ce au fost depistaţi în timp ce se deplasau neregulamentar pe drumul public.

În atenţia poliţiştilor rutieri au fost şi conducătorii de atelaje hipo şi biciclişti, 92 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru abaterile săvârşite.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial