7 mai 2024

Dâmboviţa – Şoferi periculoşi, la volan! Cum i-au găsit poliţiştii!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolCercetați pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Ieri, 13 mai, polițiștii dâmbovițeni au depistat patru bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși se aflau sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, trei dintre aceștia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt a refuzat testarea.

Bărbații au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, 6 persoane au fost depistate la volanul autovehiculelor, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule ori aveau permisele de conducere reținute.

Un alt bărbat este cercetat de polițiști după ce a fost depistat conducând pe raza localității Corbii Mari un tractor neînregistrat în circulație, potrivit legii.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

sock.ro_images_pistol1Cercetați de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Ieri, 13 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Exlozivi şi Substanţe Periculoase au continuat acțiunile pe linia verificării respectării prevederilor legale privind armele şi muniţiile.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au depistat un bărbat de 56 de ani, din Bilciurești, în timp ce deținea la domiciliu o armă de tir sportiv cu aer comprimat, supusă autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat arma la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, poliţiştii au depistat un alt bărbat de 35 de ani, din Pucioasa, care deținea o pușcă de tir sportiv cu aer comprimat, deși nu era autorizat în acest sens.

Pe numele celor în cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar armele deţinute ilegal au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, față de aceştia s-a dispus măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial