10 mai 2024

Dâmbovița – Șoferi DE SPERIAT! Uite în ce hal s-au urcat la volan!

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciTrei persoane sunt cercetate de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din Raciu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind de 1.36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, un alt bărbat, de 54 de ani, a fost depistat de poliţiştii din Răcari în timp ce conducea un autoturism pe DN 71, iar în urma testării cu alcooltestul, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice”.

De asemenea, un tânăr, de 26 de ani, din Moreni, a fost depistat în timp ce conducea un moped neînregistrat în circulaţie.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta are permisul de conducere anulat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat în circulaţie, potrivit legii” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial