23 aprilie 2024
Răcari – De vorbă cu Vasile Lupașc

Răcari – De vorbă cu Vasile Lupașc

vasilelupSala de festivităţi a Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari a găzduit o întâlnire între elevii şi profesorii liceului şi scriitorul Vasile Lupaşc-Sfinteş. La eveniment a participat şi primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.

Scriitorul târgoviştean, istoric de profesie, a vorbit despre importanţa studierii istoriei ce se află în strâsă legătură cu dezvoltarea personală a fiecăruia dar şi, cu dezvoltarea noastră ca naţiune în general. Mândria de a fi român vine mai ales din cunoaşterea trecutului, a adevărului istoric.

Vasile Lupaşc a prezentat filmul „Legend of Vlad”, care va fi gata în această toamnă. Scenariul scris de Vasile Lupaşc impresionează şi. în acelaşi timp, prin distribuţia valoroasă impune respect.

Elevii au fost încântaţi de povestioarele scriitorului. La sfârşitul evenimentului mulţi dintre elevi, dar şi profesori au dorit să afle mai multe lucruri despre realizarea filmului sau, să-şi lămurească anumite informaţii legate de Vlad Ţepeş. Autorul volumelor „Răstignit Între Cruci”, prin care îl cunoaştem pe marele voievod Vlad Ţepeş aşa cum a fost, a răspuns cu mare amabilitate la toate întrebările.

Primarul Marius Caraveţeanu a apreciat interesul elevilor pentru acest subiect şi a mulţumit invitatului nostru pentru îndemnurile lansate elevilor.

 

prof. Alexandru Mitru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial