13 mai 2024

Dâmbovița – Șase persoane, rănite în accidente rutiere!

tar3Accidente rutiere

Pe raza localităților Pucioasa, Titu, Tărtășești și Cobia   s-au produs cinci accidente de circulație soldate cu rănirea ușoară a șase persoane.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că două dintre evenimentele rutiere s-au înregistrat ca urmare a indisciplinei bicicliștilor și unul pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor.

Nepăstrarea distanței în mers și neasigurarea la schimbarea direcției de deplasare a determinat producerea a celorlalte două evenimente.

Polițiștii le recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe normele rutiere pentru a reduce gradul de victimizare prin accidente de circulație.

rutRazie a poliţiştilor din Moreni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au efectuat o razie pe aria de competenţă, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetățenilor, diminuarea fenomenului infracţional și reducerea riscului rutier.

În cadrul activităţilor, au fost controlate 119 autovehicule și au fost verificate 151 de persoane.

Polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier, au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.135 de lei, și au reținut un permis de conducere.

Din totalul sancțiunilor, 15 au fost la Legea 61/1991, 45 pentru încălcarea normelor rutiere  prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 3 la alte acte normative.

Exemplu:

Poliţiştii au oprit pentru control, pe raza comunei Ocnița, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate îmbibaţia alcoolică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial