8 mai 2024

Dâmbovița – Joi și vineri, parcă e BLESTEM pe drumurile din județ!

accidCOMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează cetăţenii:

Numărul accidentelor mortale şi grave, în scădere !

În perioada ianuarie-iunie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa, au fost înregistrate 239 de accidente rutiere, dintre care 57 grave (-12) ce au avut drept urmare decesul a 13 persoane (-1) şi vătămarea corporală gravă a 47 de persoane (-13).

Analizând cauzele generatoare, se poate observa că pe fondul vitezei neadaptate s-au produs 14 accidente rutiere grave a căror consecinţe au fost decesul unei persoane, rănirea gravă a 15 persoane şi uşoară a altor 12 persoane şi 31 de accidente rutiere uşoare soldate cu 48 de cetăţeni răniţi uşor.

Abaterile comise de pietoni şi biciclişti au determinat producerea a 80 de accidente rutiere.

În ceea ce priveşte locul producerii accidentelor rutiere, cele mai multe s-au înregistrat pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, 79, dintre care 28 au fost grave şi 51 uşoare.

Astfel, pe DN 72, pe tronsonul Târgovişte – Dărmăneşti, au fost înregistrate 15 accidente rutiere.

Pe DN 71, pe ruta Bâldana-Târgovişte, s-au produs 11 accidente rutiere, iar pe DN 72 A, pe traseul Târgovişte – Malu cu Flori, alte 11.

Pe drumurile judeţene, s-au produs 57 de accidente, 41 dintre acestea având consecinţă rănirea uşoară a persoanelor implicate.

Totodată, pe drumurile comunale şi pe strzile din mediul urban, au fost înregistrate 103 accidente rutiere, dintre care 13 grave şi 90 uşoare.

Din datele statistice, a reieşit faptul că în zilele de joi şi vineri au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere, respectiv 47 joi (12 grave şi 35 uşoare) şi 37 vineri  (11 grave şi 26 uşoare).

 

Raportat la intervalul orar, accidentele rutiere s-au produs cu precădere între 12.00 şi 14.00 (46).

 

În vederea reducerii riscului de victimizare a cetăţenilor ca urmare a unor accidente de circulaţie, poliţia dâmboviţeană atenţionează participanţii la traficul rutier cu privire la importanţa respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie, indiferent de calitatea pe care o au atunci când se deplasează pe drumurile publice.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial