2 mai 2024
Dâmboviţa: Prăpăd în trafic! Sute de şoferi au primit amenzi!

Dâmboviţa: Prăpăd în trafic! Sute de şoferi au primit amenzi!

rutiAcțiune a polițiștilor de la Serviciul Rutier

Ieri, 10 august, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la trafic.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 213 sancțiuni contravenționale, dintre care 60 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 11 pentru opriri neregulamentare, 41 pentru viteză excesivă și 37 pentru abaterile comise de pietoni, bicicliști și căruțași.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 61.770 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 6 permise de conducere, dintre care 1 pentru șofat sub influența alcoolului și 3 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor.

www.mariusbuga.ro_images_catuseMandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

La data de 10 august a.c., polițiștii din Moreni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat, domiciliat în Vlădeni.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Ploiești la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraCercetat pentru infracțiune la regimul rutier

Un tânăr din Pucioasa este cercetat de polițiști după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere .

pol-nfSărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, în siguranță

Astăzi, 11 august, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții pe linie de ordine publică, sunt prezenți în stradă și acționează pentru siguranța cetățenilor care participă la manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon.

Polițiștii le recomandă participanților să adopte un comportament preventiv și să nu-și lase bunurile nesupravegheate.

www.mariusbuga.ro_images_metodaaPolițiștii din Dâmbovița atrag atenția cetățenilor:

Fiți prudenți! Feriți-vă de răufăcători!

Mare atenție la înșelăciunile cunoscute sub denumirea de „Accidentul” și „Premiul”.

Manifestați prudenţă în cazul în care sunteţi contactat telefonic şi nu daţi curs solicitării de a trimite bani unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Nu vă lăsați conduși de impulsul cauzat de reacția emoțională.

Fiți atenți la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre

De asemenea, vă recomandăm să nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează şi să nu vă lăsaţi încântaţi de ideea ghicitului viitorului ori de alungarea răului.

Totodată, nu încredinţaţi sume de bani sau bijuterii persoanelor care pretind a vă „descânta” pentru a afla ce se va petrece în viitor.

În prezent, polițiștii din Titu desfășoară activități în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune și tentativă de înșelăciune, fapte comise pe raza localităților Sălcioara și Poiana.

trenSFATURI UTILE PENTRU CĂLĂTORII CU TRENUL

ÎN SIGURANȚĂ

 Călătoriți cu trenul în această minivacanță? Polițiștii vin în sprijinul dumneavoastră cu o serie de sfaturi utile:

Pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare, asigurați-vă banii, gențile sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate din gară.

Întotdeauna, priviţi în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

Nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor! Evitaţi să aţipiţi în tren

ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori aşteptării în gări şi autogări, nu-i acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

Nu consumaţi băuturi, cafea ori alte alimente oferite de alt pasager în timpul călătoriei! Acestea pot conţine substanţe stupefiante ce pot cauza somnolenţă ori stare de inconştienţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial