20 aprilie 2024

Dâmbovița – Plouă cu găleata! Uite ce e important să faci

www.mariusbuga.ro_images_pucploCOMUNICAT DE PRESĂ

Pentru deplasări în siguranță în contextul schimbării condițiilor meteorologice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa le recomandă şoferilor să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic și să ia în calcul faptul că în astfel de condiții spațiul de frânare crește substanțial.

De asemenea, vă sfătuim ca, înainte de a porni la drum, să vă interesaţi cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi şi la situaţia meteorologică existentă.

Totodată, pe timpul deplasării, este necesar ca șoferii să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

De evitat acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Totodată, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

În ceea ce îi priveşte pe pietoni, le recomandăm să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial