28 aprilie 2024
Braconieri la Moroieni şi hoţi de lemne, la Valea Mare

Braconieri la Moroieni şi hoţi de lemne, la Valea Mare

Patru bărbaţi au fost depistaţi de poliţişti, având asupra lor arme de vânătoare, pe domeniul altui fond cinegetic faţă de cel pentru care erau autorizaţi

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au organizat şi executat o acţiune pe linie de braconaj cinegetic pe raza comunelor Moroieni şi Pietroşiţa. Cu această ocazie, poliţiştii au depistat patru persoane identificaţi ca fiind C.M., de 45 de ani, din comuna Vulcana pandele, V.D., de 43 de ani, din comuna Pietroşiţa, D.U., de 56 de ani, din localitatea Buciumeni şi L.L., de 63 de ani, din municipiul Bucureşti, membri vânători, deţinători legali de arme letale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei patru se aflau pe domeniul altui fond cinegetic faţă de cel pentru care erau autorizaţi, având asupra lor armele de vânătoare. Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării celorlalte persoane menţionate în autorizaţia de vânătoare, acestea nefiind prezente la faţa locului.

Pe numele acestora s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 42 lit. h) din Legea nr. 407/2008, fiind ridicate în vederea confiscării armele de vânătoare şi muniţia aferentă.

12 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti în urma unei acţiuni pe linia respectării prevederilor legale privind transportul de material lemnos

Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării prevederilor legale în domeniul comercializării şi transportului de material lemnos pe D.J 702 A.

Cu această ocazie, poliţiştii au controlat 14 autoutilitare de transport material lemnos, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6300 lei.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 2,5 mc material lemnos.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial