12 mai 2024

Dâmboviţa – Peste 1000 de sancţiuni în minivacanţa de Sfânta Maria!

poliMINIVACANŢA DE SFÂNTA MARIA, ÎN SIGURANȚĂ

Pe perioada minivacanței de Sfânta Maria, polițiștii dâmbovițeni au fost la datorie, zilnic, pentru siguranța și liniștea cetățenilor.

Pentru ca, în minivacanța de Sfânta Maria, cetăţenii să se bucure în siguranță de timpul liber, în perioada 11 – 15 august a.c., zilnic, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat activități în teren, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, dar și pentru creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 146 de infracţiuni, dintre care 63 contra persoanei, 48 contra patrimoniului și 16 la regimul siguranței rutiere.

Au fost aplicate 1.050 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 313.014 lei, dintre care 185 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 835 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 248 pentru viteză neregulamentară.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 8.153 de lei, au reţinut 47 de permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 24 pentru viteză, fiind retrase 9 certificate de înmatriculare auto.

poliCercetați de polițiști pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

În zilele de 14 și 15 august a.c., polițiștii dâmbovițeni au depistat 3 bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși se aflau sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduși la spital, unde unul dintre aceștia a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, din cercetări a reieșit că unul dintre bărbați nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar altul avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Stimaţi conducători auto,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcool, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă informăm că în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

www.mariusbuga.ro_images_politiaBănuiți de furt, identificați de polițiști

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de reprezentantul unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că au fost sustrase bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat principalul bănuit, un tânăr de 27 de ani, care, în timp ce se afla în incinta magazinului, ar fi sustras mai multe produse, trecând pe lângă casa de marcat fără să le achite.

De asemenea, un bărbat de 42 de ani, din Pucioasa, este cercetat de polițiști după ce ar fi sustras o porcină lăsată nesupravegheată la o stână din localitatea Moroeni.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt.

ACCIDENT - BUZAUAcțiuni ale polițiștilor rutieri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier și cei de la formațiunile de profil din Dâmbovița au acționat pentru identificarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunilor, poliţiştii au constatat 8 infracțiuni și au aplicat 369 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul amenzilor, 131 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 54 pentru neportul centurii de siguranţă, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, două pentru depășiri neregulamentare și 3 pentru defecțiuni constatate la autovehicule, restul fiind pentru alte abateri la regimul rutier.

Atenția polițiștilor s-a îndreptat și către celelalte categorii de participanți la trafic, fiind amendați 87 de pietoni, bicicliști și căruțași.

De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

lemnAcţiuni pentru protejarea fondului forestier

În perioada 07 – 13 august a.c., poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Astfel, au fost efectuate 46 de controale, în cadrul cărora au fost angrenați polițiști, jandarmi și specialiști ai Direcției Silvice Dâmbovița.

Au fost verificate 3 locuri de depozitare sau comercializare a lemnului, 23 de exploatări forestiere şi 87 de mijloace de transport de material lemnos.

În urma acestor acţiuni, a fost constată o infracțiune, au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27.025 de lei, și a fost confiscată cantitatea de 24 de metri cubi de material lemnos.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial