mar. oct. 22nd, 2024

Infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit pentru control, pe drumul național 1A, pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Butimanu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

De asemenea, alți doi șoferi, din comunele Ulmi și Ciocănești, au fost surprinși de polițiști, pe drumul național 71 și pe drumul comunal 77A, în timp ce ar fi condus autoturisme, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. În urma testărilor efectuate cu aparatul etilotest, cei doi au prezentat alcoolemii cu valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceștia au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În plus, în urma unui control efectuat în trafic de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, pe drumul național 72, în localitatea Colanu, a fost depistat un bărbat de 52 de ani, din Crevedia Mare, posesor al unui permis de conducere categoria B, care ar fi condus un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă pentru care era necesar un permis de conducere din categoria BE. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

sursa: Poliția Dâmbovița