17 aprilie 2024

Dâmbovița: Percheziții la evazioniști! Prejudiciu de 1 MILION DE EURO!

www.mariusbuga.ro_images_mascati3PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN EVAZIUNE FISCALĂ


Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmbovița şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 42 de percheziţii, în 6 județe și în București, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală.

La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, efectuează 42 de percheziții la locuinţele membrilor unei grupări infracționale specializate în evaziune fiscală.

Sunt efectuate 2 percheziții în județul Dâmbovița, 14 în județul Cluj, 10 în județul Alba, 6 în Bihor, 5 pe raza județului Timiș, 4 pe raza municipiului București și una în județul Călărași.

De asemenea, sunt puse în executare 40 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite și a unor martori.

La activități participă peste 120 de polițiști din Dâmbovița, Ploiești, București, Alba Iulia,  Oradea, Cluj, Timișoara și Călărași, precum și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – octombrie 2014, 33 de persoane, constituite într-un grup infracțional organizat, ar fi creat circuite comerciale fictive, prin interpunerea unor firme fantomă și prin înregistrarea în contabilitatea altor societăți a unor cheltuieli fictive, în scopul obținerii de rambursări ilegale de T.V.A.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 1.000.000 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

Cazul a fost instrumentat cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial