19 aprilie 2024

Dâmboviţa – Patroni care foloseau munca la negru! S-a ajuns la cercetare penală!

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE AUGUST 2016

-În cursul lunii august 2016, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 94 de controale în domeniul relaţiilor de muncă în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 67.000 de lei. 19 angajatori au fost sancționați pentru următoarele neconformități: negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor suplimentare prestate de salariați, munca nedeclarată și nerespectarea termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților.

Munca la negru a fost identificată la 6 angajatori care foloseau 18 persoane fără întocmirea formelor de angajare. Cuantumul amenzilor, în acest caz, s-a ridicat la valoarea de 60.000 de lei iar un angajator din domeniul confecțiilor textile a fost trimis către organele de cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără întocmirea formelor legale.

-Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă din luna august 2016 s-a concretizat în 93 de acţiuni de control. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 172 de avertismente şi 7 amenzi contravenţionale în valoare de 28.000 de lei.

 

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial