20 aprilie 2024
Deţinuţii din Găeşti joacă şi dansează ca nimeni alţii!

Deţinuţii din Găeşti joacă şi dansează ca nimeni alţii!

detinutiComunicat de presă

Penitenciarul Găești participă la

Festivalul Național de Folclor pentru deţinuţi ediția a II-a

Penitenciarului Găești va participa vineri, 09.09.2016, începând cu ora 10.00, la Festivalul de folclor pentru deținuți- ediția a II-a, ce se va desfășura la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București. Grupul artistic folcloric, constituit la nivelul penitenciarului, va prezenta, pe scena festivalului, un scurt program artistic cu melodii folclorice din zona Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.

Evenimentul, organizat pentru al doilea an consecutiv, are loc în baza unei colaborări începute între Administrația Națională a Penitenciarelor și Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București, încă din anul 2013. El vizează promovarea tradiţiilor, obiceiurilor populare româneşti şi valorificarea valenţelor educative ale acestora, dar şi identificarea şi dezvoltarea aptitudinilor artistice ale persoanelor aflate în detenţie.

Vor participa aproximativ 70 de persoane private de libertate la acest festival, din 23 de penitenciare, care vor prezenta un program artistic structurat pe trei secțiuni distincte: muzică populară, dansuri populare și o paradă a costumelor populare specifice.De asemenea, vizitatorii vor putea viziona expoziția de obiecte tradiționale românești confecționate de deținuți în atelierele ocupaționale, în cadrul activităților de educație și asistență psihosocială.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor înscrie acest eveniment în seria acţiunilor de sensibilizare a societății cu privire la importanţa implicării în proiecte care vizează facilitarea reintegrării sociale a persoanelor care execută sancţiuni privative de libertate.

Pentru mai multe informaţii desemnăm ca persoană de contact purtătorul de cuvânt al instituţiei, agent şef principal Florin ISPAS, telefon 0245/710.254, tel.mobil 0744/ 65.61.39, e-mail: florin.ispas@anp.gov.ro.

Cu deosebita stima,

Comisar şef de penitenciare Gheorghe ANGHEL

Director

Penitenciarul Găeşti

Întocmit,

Agent șef principal de penitenciare Florin ISPAS

Purtător de cuvânt

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial