4 mai 2024

Dâmboviţa – Nereguli grave în transportul de persoane şi de marfă

poli1Săptămâna trecută, polițiștii din Dâmbovița au organizat activități circumscrise acțiunii TRUCK&BUS, pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de mărfuri și persoane, în cadrul Calendarului Operaţiunilor TISPOL.

În perioada 15-21 octombrie a.c., polițiștii de la rutieră au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație produse, în special, pe fondul nerespectării prevederilor legale de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri și persoane.

Activitățile din teren s-au concentrat pentru depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Astfel, în atenția polițiștilor au fost autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Au fost verificate, în total, 902 autovehicule, iar în cazul a 217 au fost constatate nereguli.

47 de conducători auto au fost amendați pentru exces de viteză, 2 pentru șofat sub influența alcoolului și 129 pentru neportul centurii de siguranță.

Pentru lipsa documentelor prevăzute de lege au fost applicate 55 de sancțiuni contravenționale, iar 52 pentru nereguli privind aparatul tahograf.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial