2 mai 2024
Dezvăluiri cutremurătoare! “Copilul nostru era perfect sănătos, dar a murit, sâmbătă seara. Spitalul privat Sanador ne amenință și vrea să ne reducă la tăcere!”

Dezvăluiri cutremurătoare! “Copilul nostru era perfect sănătos, dar a murit, sâmbătă seara. Spitalul privat Sanador ne amenință și vrea să ne reducă la tăcere!”

img_1689Ștefan Alexandru Duță avea un an și zece luni. A crescut frumos. Avea viitorul în față. A avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru hernie inghinală. (Părinţii au fost convinşi de o doamnă doctor că musai trebuie să facă operaţia cu toate că în noaptea fatidică a recunoscut că  putea fi făcută şi peste câţiva ani. Dar a subliniat că ea poate opera şi copii de  o zi.) Și a murit, la spitalul Sanador, din București, la câteva ore după ce a fost operat. Asta înseamnă că specialiştii de la Sanador şi-au  făcut foarte bine treaba. A fost ţinut doar 30 de minute la terapie intensivă şi cu toate că starea lui s-a înrăutăţit, „medicii specialişti”  le-au spus părinţilor că  starea copilului este foarte bună şi  să nu se îngrijoreze. Copilul a murit cu zile pentru că nu s-au priceput să-l resusciteze. Sunată în disperare, doctora care l-a operat le-a sugerat părinţilor să cheme SMURD-ul. Răspunsul este clar acum pentru toată lumea. Nici ilustra doctoră nu avea încredere în spitalul  respectiv. Cei de la Smurd au făcut eforturi timp de o oră, dar Ştefan murise cu medicii şi asistentele de la Sanador care, deşi chemaţi de zeci de ori de părinţii disperaţi, au dat asigurări că totul este în regulă. Ce a urmat? Am sunat pe 112 să anunţăm omorul. Nu a venit niciun poliţist, nu a venit niciun procuror.

5De sâmbătă seara, până luni, la ora 10.30, spitalul Sanador încă nu făcuse demersurile necesare pentru demararea anchetei. Poliția Sectorului 1 și Ministerul Sănătății s-au autosesizat TOT ASTĂZI și au demarat anchete la spitalul privat, pentru a-l trimite pe Ștefan la IML. Acum așteptăm expertiza medicolegală.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat imediat după ora 9.00, și a trimis o echipă DSP, pentru a începe investigațiile, bineînţeles la presiunea mediatică. Echipa DSP a constatat că se respectă regulile de igienă la spitalul privat. INCREDIBIL! Ca să vedeţi  cu ce s-a fudulit ministrasa sănătăţii pe toate posturile tv. Polițiștii de la Secția 1 s-au autosesizat și au deschis ancheta, iar reprezentanții spitalului privat au demarat procedura legală abia după ora 10.30. „În cazul decesului în spital a unei persoane internate, nu se autosesizează poliția. Unitatea medicală are obligația să anunțe imediat Poliția. În baza foii de obsevație pe care o emite spitalul către Parchet, Parchetul emite o ordonanță de necropsiere, care ajunge la IML. Poliția astăzi s-a autosesizat și ar fi dus ei această ordonanță la IML, dar, când au ajuns polițiștii, în jurul orei 11.00, deja plecase cineva de la spital cu această copie a foii de observație spre Parchet, de unde a plecat ordonanța către IML”, a declarat Dan Antonescu, fost șef al Serviciului Omoruri, din cadrul Poliției Capitalei.

img_1688Noi ne temem că vor încerca să mușamalizeze acest caz. Ei ne amenință pe toți și ne cer să nu mai vorbim despre durerea noastră și despre copilul nostru, care acum nu mai este, deși ar fi trebuit să fie viu, sănătos și fericit! Ameninţă toată presa din România care este alături de familia mea. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor din presa naţională care nu se lasă intimidaţi.

 

Iată răspunsul jenant al spitalului privat Sanador, pentru România:

 

INFORMARE PRESĂ

În completarea informării comunicate anterior și având în vedere fluxul materialelor prezentate de către dvs., vă comunicăm următoarele:

  • conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale;
  • menționăm încă o data că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR;
  • prin reportajele transmise dezinformați publicul, pacienții noștri și personalul medical al Spitalului Clinic SANADOR, comunicând opiniei publice informații defăimătoare și existența unei culpe a spitalului prin specularea stărilor emoționale a celor direct implicați;
  • img_1709difuzarea unor materiale cu referire directă la Spitalul Clinic SANADOR prin care se induce ideea vinovăției acestuia, fără existența unor mijloace probante și în lipsa expertizei INML care să stabilească în mod obiectiv cauzele decesului, încalcă grav regulile deontologiei profesionale a activității de jurnalism și obligația de informare corectă a telespectatorilor dvs.

În consecință, vă solicităm să vă abțineți de la difuzarea unor informații false și defăimătoare, directe sau indirecte, referitoare la Spitalul Clinic SANADOR sau stabilirea existenței unei culpe în sarcina acestuia, unitatea noastră urmând a întreprinde toate măsurile necesare către toate autoritățile competente în vederea tragerii la răspundere precum și acoperirea tuturor prejudiciilor cauzate.

Mulțumesc

 

 

sursa – Cronica de Găeşti

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial