27 aprilie 2024
Dâmboviţa – Ministrul Educaţiei – A venit, a văzut, a plecat

Dâmboviţa – Ministrul Educaţiei – A venit, a văzut, a plecat

min-edLa invitația secretarului Biroului Permanent al Senatului – președinte al Comisiei Parlamentare de Control a SRI, senatorul Adrian Țuțuianu, Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, s-a aflat în județul Dâmbovița, într-o vizită de lucru. Ministrul Pavel Năstase a fost însoţit atât de Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, cât şi de parlamentari dâmboviţeni şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, dintre care amintim: Antonel Jîjîie – prefectul Judeţului Dâmboviţa, Titus Corlăţean – senator, Oana Vlăducă – deputat, Carmen Holban – deputat, Claudia Gilia şi Alin Manole – Vicepreşedinţi ai CJD, Ion Sorin – Inspector Şcolar General, Gabriela Istrate – Inspector Şcolar Adjunct.

Întrucât la nivelul Judeţului Dâmboviţa există mai multe proiecte în derulare la unităţile de învăţământ din diferite localităţi, scopul vizitei l-a reprezentat verificarea stadiului lucrărilor la obiectivele de investiții din localităţile Corbii Mari, Potlogi şi Târgovişte în vederea identificării potenţialului acestora asupra calităţii învăţământului din regiune.

Programul a debutat la Grădinița din satul Petrești – comuna Corbii Mari, investiţie realizată cu ajutorul Băncii Mondiale, în valoare de aproximativ 600.000 lei, cu două săli de clasă, care va găzdui, încă de la începutul lunii iunie a anului în curs, peste 40 de copii, acoperind, astfel, nevoile educaţionale din satul Petreşti. Totodată, Ministrul Pavel Năstase a vizitat şi Școala Nr. 2 Grozăvești pentru clase I-IV – comuna Corbii Mari, investiţie în valoare de 1.276.000 lei, finanţată prin Ministerul Educaţiei Naţionale. Lucrările la şcoala cu o capacitate de 124 de locuri, cinci săli de clasă şi o bibliotecă, urmează a fi încheiate la jumătatea lunii septembrie.

În continuare, au fost vizitate cele două grădinițe şi şcoala din satul Românești – comuna Potlogi. La aceste investiţii sunt lucrări în curs, derulate prin fonduri norvegiene. În Municipiul Târgoviște, au fost vizitate Grădinița Nr.16 (lucrări în derulare) și Palatul Copiilor.

 Ministrul Educației, Pavel Năstase, a efectuat o vizită și la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi și la Campusul Universitar Târgoviște, care urmează a fi extins cu un amfiteatru grecesc și cu o bază sportivă. Urmare a vizitelor în teren, Ministrul Pavel Năstase s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor verificate, precizând că va susține demersurile UAT-urilor dâmbovițene de a îmbunătății condițiile de învățământ.

Pavel Năstase, Ministrul Educaţiei Naţionale: „ Apreciez în mod deosebit faptul că aceste clădiri începute cu mulţi ani în urmă ajung în faza de finalizare. Din ce am observat, totul este foarte bine realizat. Este foarte important şi apreciez faptul că, pentru finalizarea acestor lucrări, autorităţile locale s-au implicat şi au completat resursele financiare cu ceea ce era necesar pentru ca aceste unităţi şcolare să intre în funcţiune în anul şcolar imediat următor 2017-2018.”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial